NESTAO BEZ TRAGA i ŠOKIRAO SRBIJU: Hudini iz Velike Plane išetao iz zaključane ćelije, policija u čudu

resetke

Foto: Flickr user Marc Soller

VELIKA PLANA – Marjan M. (23) iz Velike Plane, osumnjičen za razbojništvo, uspeo je na gotovo neverovatan način da pobegne policajcima – iz pritvorske ćelije.

Marjan je uhapšen po poternici zbog sumnje da je krajem prošle godini počinio razbojništvo nad jednom sugrađankom.

Policajci su mu stavili lisice na ruke i odveli u stanicu u Velikoj Plani, gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Ostavili su ga u pritvorskoj ćeliji i uredno zaključali, ne sluteći kakvo ih iznenađenje čeka.

– Jedan sat, koliko je proveo u ćeliji, Marjan M. je smišljao kako da pobegne. Gotovo neverovatan plan, na koji niko od policajac nije računao, naišao je sam od sebe. Iako se metalna vrata ćelije zatvaraju rajberima, on je uspeo da ih otvori koristeći otvor u gornjem delu koji čuvarima služi za pregled prostorije.Rukom je gurnuo vratanca i shvatio da su otvorena! Potom je provukao ruku i otvorio vratanca u donjem delu koja služe za davanje vode i hrane.

[adsenseyu1]

Time je uradio više od pola posla, jer je kroz taj otvor opet provukao ruku i otvorio rajber koji drži vrata.Potom je nesmetano izašao – kaže dobro obavešteni sagovornik.Kada su policajci nešto kasnije došli da provere pritvorenika, bili su u šoku. Ćelija je bila širom otvorena, a od pritvorenika ni traga!

– Iako u stanici postoje kamere, Marjan je uspeo da ih izbegne. Potom se cevima za grejanje popeo do prozora koji je bio otvoren, a koji se nalazi na više od dva metra od poda, i iskočio na ulicu – objašnjava naš sagovornik.

Policajci nisu znali šta ih je snašlo. Odmah su obavestili šefove, nakon čega je rekonstruisano Marjanovo bekstvo, a u stanici je sprovedena interna istraga, posle koje će se znati da li će protiv odgovornih policajaca biti pokrenut disciplinski postupak.

Za to vreme, Marjan je već bio daleko. Policajci su odmah pošli da ga traže, ali ga nisu našli, zbog čega je ponovo izdata poternica za njim na teritoriji cele Srbije.

Marjan M. bio je priveden zbog sumnje da je počinio razbojništvo nad jednom ženom, za šta mu preti od dve do deset godina zatvora. Kad ga uhvate!

[adsenseyu1]

(Alo)