NENAD ČANAK TRAŽI REFERENDUM U VOJVODINI: Ako može Republika Srpska, možemo i mi! (INFO)

nenad

Foto: Tanjug

Čanak je povukao paralelu između Republike Srpske sa jedne i Vojvodine sa druge strane

Nenad Čanak, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednik Lige socijaldemokrataVojvodine, dao je zanimljiv osvrt na referendum u Republici Srpskoj.

Nakon što je u nedelju u Republici Srpskoj održan referendum o “danu RS”, lider LSV-a Nenad Čanak obrušio se na političare u svojoj zemlji.

[adsenseyu1]

U saopštenju na sajtu svoje stranke Čanak je napao “ratnohiškačku politiku predsednika Nikolića” i poručio da ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, onda LSV predlaže da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji.

Čanak je tako povukao paralelu između Republike Srpske sa jedne i Vojvodine sa druge strane.

“Predlažemo da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od pre dve godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad”, kazao je Čanak.

Ako se takva praksa primenjuje i hvali u susednoj državi, LSV predlaže da ona bude uvedena i u Srbiji, rekao je Čanak i dodao da veruje da će Nikolić “s radošću dočekati” taj predlog.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]