NEMATE NOVCA DA PLATITE RAČUN ZA UTROŠENU STRUJU: Evo gde treba da se javite i biće vam besplatna (INFO)

struja

Foto: eps, Telegraf.rs

Povodom tragedije u selu Glogovac u kojoj je od strujnog udara nastradalo dvoje članova porodice Elektroprivreda Srbije izdala je saopštenje u kome zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom nastradalih.

– Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije – ocenjuje u saopštenju EPS.

RAZVOD „TEŽAK“ 500.000 EVRA: Kako će Ana Nikolić i Rasta podeliti najvredniji deo svoje imovine?

Tim povodom EPS podseća sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.

[adsenseyu5]

Potrebno je da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, kaže se u saopštenju EPS-a. U saopštenju „EPS podseća da Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate“.

EPS konstatuje da „na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava.

NEVEROVATAN RAZLOG: Vlasnik kafane u Pozarevcu odbio da posluži SRPSKE VOJNIKE

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa“.

– Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje lјudi i može da dovode do najtežih posledica – gubitka ljudskog života,“ zaključuje se u saopštenju EPS-a.

POJAVILA SE NOVA FOTOGRAFIJA UBIJENE PEVAČICE: Svi su primetili jedan detalj na licu Jelene Marjanović (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor:Telegraf)

[adsenseyu2]