NEĆETE VEROVATI ŠTA JE REKAO DEČAK KOJI JE ZAPALIO BESKUĆNIKA: Od njegovih reči LEDI SE KRV U ŽILAMA

Foto: J.Pap/Tanjug

Foto: J.Pap/Tanjug

Dečak (12) koji je osumnjičen da je zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića otkrio je neke detalje kobne večeri, a na pitanje “šta se desilo?” novinaru “Blica” hladnokrvno odgovara „a, šta će se desiti?“.

Krenuo sam s dva drugara u šetnju. Išli smo ka železničkoj stanici. Ja sam došao i upalio te novine. Stavio sam ih dole pored dede i onda je sve brzo buknulo – ispričao je dečak.

[adsenseyu4]

Na pitanje odakle mu upaljač, bez straha uzvraća kontrapitanjem: „A vi nemate upaljač u džepu?“.

Dečakovi roditelji juče nisu bili kod kuće u kojoj u jako lošim uslovima živi najmanje troje dece i još toliko odraslih. Kuća je ograđena improvizovanom ogradom, a u dvorištu ima nekoliko trošnih objekata. Kako nezvanično saznajemo, dečak i njegova porodica nisu prijavljeni na toj adresi.

Starija sestra, koja tvrdi da je punoletna i da brine svoj deci kaže da im dečačić, kada je došao kući, nije rekao da se išta dogodilo, već da su za slučaj saznali kada su prvi put došli inspektori policije.

– Pitali su ga svi da li je upalio čoveka, a on je rekao da nije nego da su tuda samo prošli – priča ona i napominje da se policija drugi put vratila i odvela njenog brata na razgovor, nakon čega je pušten.

Ona kaže da im je majka bolesna i da je na lečenju u bolnici u Sremskoj Kamenici, dok otac dečaka takođe nije bio u kući u kojoj žive jer, kako Silvana kaže, svira na ulici. Ona dodaje i da je dečak još tokom dana otišao od kuće.

– Drugovi su došli po njega, a on je rekao da će se vratiti do 10. Nije on nikoga upalio, deda je bio pijan – priča sestra.

Dečak, kako je rekla, ne ide u školu. Išao je ranije, ali nije mogla da se seti u koju školu.

[adsenseyu1]

 Jedno dete u porodici preminulo

Kako priča njegova sestra, otac, pored dečaka, ima nju i još jednog starijeg brata. Ona dodaje da je imao još jedno dete koje je preminulo.

Podsetimo, dvanaestogodišnji dečak osumnjičen je da je u društvu još dvojice maloletnika zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića iz Futoga u Novom Sadu.

Nesrećnom muškarcu izgorelo je 90 odsto tela. Stravični zločin dogodio se oko 4 sata ujutru u noći između ponedeljka i utorka.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:M.Stanić,Blic.rs)

[adsenseyu2]