NASEO NA PREVARU: Aleksinčanin naručio telefon preko interneta – šokirao se kada je otvorio kutiju!

pubovi

Foto: Printscreen/instagram MUP Srbije

M. M.(35) iz okoline Aleksinca putem internet oglasa naručio je smartfon poznate marke po ceni od 280 evra, a na kućnu adresu stigao mu je komad plastike i metala.

Nakon što je video oglas za telefon, čija je cena znatno manja od realne, M. M. je odlučio da ga kupi. Kontaktirao je prodavca SMS porukom i pitao ga da li bi mu još smanjio cenu, na šta je ovaj pristao i dogovorili su cenu od 30.000 dinara pouzećem.

Paket je ubrzo stigao i kada ga je kupac otvorio, imao je šta i da vidi – komad plastike i metala umotan lepljivom trakom. Prevareni kupac odmah je obavestio policiju, kao i popularni internet sajt za kupovinu i prodaju, te je odmah ugašen nalog “prodavcu”, a transakcija novca je zaustavljena.

NEKO OD VLASTI OSEDI, A NEKO SE SREDI: Slika Zorane Mihajlović od pre 13 godina pokazuje kako moć menja ljude (FOTO)

– Pošto je uređaj mnogo skuplji od ponuđene cene, plašio sam se da je neka prevara, ali sam rizikovao. Požurio sam kući da otvorim paket, pisalo je da poslato iz Beograda, a meni je rečeno da je iz drugog mesta. U paketu je bilo nešto što je podsećalo na telefon, ali je bilo umotano lepljivom trakom. Odmah sam otišao u policiju, pozvali su poštu i zatražili da se obustavi isporuka novca – objašnjava nam M. M.

Očekivano, prodavac skupocenog telefona više se nije odazivao na poruke i pozive. Prevareni muškarac uspeo je da povrati novac.

IZAŠLA NA ULICU SA NATPISOM DA TRAŽI POSAO: Dobijene ponude su je ZAPREPASTILE (VIDEO)

– Ostao sam bez 1.000 dinara zbog poštarine, ali mogao ssam bez svega. Srećom, odmah sam reagovao i prijavio slučaj policiji. Možda prevarant nije ni imao telefon, jer je na sajtu bila slika kutije, ko zna ko je sve naseo na ovaj oglas – dodaje M. M.

(Dnevne.rs/Izvor: I. Anđelković, Blic.rs)