NAJLAKŠA ZARADA: Za početak vam je dovoljno i 600 €

Kalemegdan

Foto: Dnevne.rs/Puxabay

BEOGRAD – Ljude koji sanjaju da pokrenu sopstveni biznis ili im je to jedina opcija da dođu do zarade – čeka dug put od ideje do realizacije.

Većina početnika u malom biznisu trudi se da uštedi bukvalno svaki dinar dok ne vidi kako će posao da se razvija. To, veoma često podrazumeva da se oprema nabavi i iz druge ruke.

Kažu da se novac najbrže i najlakše zaradi u turizmu, a ko želi da se okuša u etno varijanti i ima pun džak para može da proba na Čeneju u blizini Novog Sada, gde se prodaje salaš. Cena je 560.000 evra, a budući vlasnik imaće na raspolaganju veliku kuću, opremljenu salu za goste, bazene i velnes centa.

Ponuda je raznovrsna, pa budući biznismeni u vojvođanskoj ponudi mogu da biraju opremu potrebnu za stočarstvo, pekare, štamparsku delatnost, preradu voća i povrća… Naravno, prednjači ponuda za poljoprivredno-prehrambenu industriju, ali ima i one namenjene auto-servisima, frizerskim salonima i mnogim drugim.

POMEŠAO BABE I ŽABE? Krstićev tvit izazvao burne reakcije građana Srbije na Uskrs (FOTO)

U Somboru je, na primer, na prodaji salon za automoble, plus autoservis, a cena je po dogovoru. U Apatinu se može početi biznis u proizvodnji raznih kanapa. Na prodaju je zgrada i oprema stare užare, a kapaciteti su iz 1986. godine. U selu Mramorku, kod Kovina, može se krenuti u uzgoj krava. Na prodaju je odgajalište i poslovna zgrada. Cena se može dogovoriti, a potom je potrebno i kupiti krave.

NIŠLIJE KOJI ŽIVE NA ISLANDU OTKRIVAJU ISTINU O OVOJ ZEMLJI: Nema kriminala i čekanja u redovima..

Oprema za metalski kompleks u Novom Sadu može da se pazari relativno jeftino. Univerzalni strug košta 300.000 dinara, a brusilica 400.000 dinara. Peć za kaljenje je 70.000 dinara, a za glodalicu je potrebno 100.000 dinara. Za liniju za proizvodnju testenine u Subotici treba izdvojiti pozamašnu sumu od 31.852.402 dinara, a mašina za sečenje aluminujumske folije u Vršcu prodaje se putem pogodbe.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Tanjug)