NAGLI SKOK TEMPERATURE: Stiže na novi VRELI TALAS, paklene vrućine sledeće nedelje! Ovi delovi Srbije biće najugroženiji

toplota

Foto: Tanjug/AP

Vreli ciklon iz Severne Sahare, koji je već došao u Evropu, zahvatiće i našu zemlju, a najugroženiji biće Srem, Pomoravlje i cela južna Srbija.

U ovim delovima Srbije, naročito u ponedeljak i utorak, očekuje se tropskih 38 stepeni, zbog čega je Republički hidrometeorološki zavod izdao crveni meteoalarm! Tek za neki stepen prijatnije biće u ostalim delovima Srbije.

Nagli skok

Slobodan Sovilj, meteorolog RHMZ, kaže da, posle relativno prijatnog vikenda, sledi novi nagli skok temperature.

HIDROGEN – NAJMOĆNIJE SREDSTVO U KUĆI: Evo šta sve leči, a šta čisti!

– U subotu i nedelju maksimalna temperatura u većini mesta biće od 26 do 30 swtepeni, što je prosek za kraj juna. Međutim, već u ponedeljak i utorak očekuje nas nagli porast temperature! Primera radi, u ponedeljak će biti za osam do deset stepeni toplije nego u nedelju, što je značajan skok. U prva dva dana sledeće nedelje temperatura će dostići 38 stepeni , a najtoplije će biti u Sremu, Pomoravlju i južnoj Srbiji. Najtopliji gradovi biće Niš, Leskovac i Ćuprija, kaže sovilj i dodaje da će ovaj tropski talas trajati pet dana.

Prema njegovim rečima, velikih vrućina neće biti pošteđeni ni ostali gradovi Srbije.

DETALJI TRAGEDIJE KOD BAČKOG PETROVOG SELA: Usmrtio suprugu GREŠKOM, pa izvršio samoubistvo?

– U Beogradu, Novom Sadu i kragujevcu, primera radi, tokom cele sledeće nedelje, živa u termometru ići će i do 36 stepeni. Kiša i nešto svežije vreme mogući su samo na planinama, tako da će narednih sedam dana biti poprilično suvi – objašnjava Sovilj.

Talas iz Sahare

meteorolog Đorđe Đurić kaže da nas je prvi vreli talas iz Sahare koji je ove nedelje zahvatio Evropu delimično mimoišao, ali da njegov drugi krak početkom sledeće nedelje kreće ka Srbiji.

UPOZORENJE ZA SVE ! Srbin se vraćao iz Grčke, a na 50 kilometara od Evzonija desilo mu se nešto jezivo

– Mali predah i pripremu za paklene vrućine imaćemo za vikend, kada će biti relativno prijatno vreme, a onda kreću ekstremno visoke temperature. Stiže nam novi talas iz Sahare i zahvatiće celu zemlju.

prognoza

pixabay

-Gotovo da neće biti grada u kojem maksimalna temperatura neće dostizati 34 stepena. Tako će biti do petka kada nas očekuje kratko osveženje, a onda ulazimo u prave vrućine. Ceo ovaj mesec biće izuzetno topao, sa veoma malo padavina, ali sa velikim brojem tropskih noći i dana – ističe Đurić

         

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Informer)