NAGLA PROMENA VREMENA: Šta nas čeka – prava jesen ili povratak leta?

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ponovo smo iz sandala i papuča uleteli u čizme, a meteorolog Nedeljko Todorović je u emisiji “150 minuta“ Prve televizije, rekao da to nije ništa neuobičajeno.

“Ovo je tipična promena u smislu zahlađenja, takve situacije smo imali i prethodnih godina. Svake godine je drugačiji prelazak. Ove godine se leto produžilo, imali smo ga do pre neki dan, a prošle smo imali žarko leto sa visokim temeperaturama“, kaže Todorović.

GRAĐANIMA JE STIGAO POZIV IZ BANKE: Ako ne dođete do kraja novembra, BLOKIRAĆE VAM KARTICE, evo i zbog čega!

U pojedinim gradovima u Srbiji mogle su da se vide drastične razlike u temeperaturama u toku današnjeg dana. U Subotici je bilo 10 stepeni, a u Dimitrovgradu 28.

“Hladan vazduh još uvek nije zahvatio celo područje, zbog toga postoje razlike u temperaturama. Hladan vazduh će se zadržati nekoliko dana, ali će vetar oslabiti. U planinskim predelima če biti mraza, a u sredu i četvrtak slana se očekuje i u nižim predelima. Od četvrtka temeperatura se vraća na nekih 20 stepeni, dok će u petak biti i preko 24 stepena. Prvih desetak dana oktobra očekuje nas umereno toplo vreme, uobičajeno za to doba godine“, ističe Todorović.

FK Partizan izdao saopštenje zbog izjave golmana Stojkovića da ga je sramota što je Srbin i da se odriče pasoša!

Todorović je rekao da se prestanak padavina očekuje u toku noći, kada sledi razvedravanje. Samo na nadmorskim visinama preko 2.000 metara može doći do snežnih padavina.

(Dnevne.rs/Izvor: b92, Prva)