MUŠKARAC IZ BANJALUKE LIŠEN SLOBODE zbog povezanosti sa pronađenim ORUŽJEM U JAJINCIMA (INFO)

Drama

Foto ilustracija:screenshot

Inspektori UKP MUP RS uhapsili su muškarca J.J. (35) iz Banjluke koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Vučića.

Kako je potvrđeno “EuroBlicu” on je lišen slobode u petak u 14.30 na osnovu potrage koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnog dela, trgovine oružjem i krađe vozila.

– Tražena osoba uhapšena je na području Banjaluke i nakon zadržavanja u službenim prostorijama UKP MUP RS predata je u nadležnost Suda BiH zbog određivanja ekstradicije u okviru sa sporazumom koji su dve države potpisale 2014. godine – rekao je izvor blizak istrazi.

[adsenseyu4]

Na ročištu se nije spominjala bilo kakva povezanost sa Aleksandrom Vučićem.

“EuroBlic” saznaje da je osumnjičen i pušten nakon saslušanja u Sudu BiH.

Podsetimo, u šumi u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića policija je u subotu 29. oktobra po prijavi meštana Jajinaca našla oružje u sanducima.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara.

Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara pre skretanja za kuću premijerovog oca, na mestu gde zbog konfiguracije terena mora da se uspori. Nekoliko dana kasnije u garaži u Gandijevoj ulici 122 u Novom Beogradu, nađen je “reno megan” u kome su bili hekler, 400 grama eksploziva TNT, detonator, mobilni telefon za daljinsko aktiviranje eksploziva i pištolj.

[adsenseyu1]

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je nakon toga da je tokom istrage otkriveno da je na potezu u Jajincima u dva do tri dana pre pronalaska oružja boravilo čak 97 bezbednosno interesantnih osoba, od kojih je 37 saslušano u poliicji. Na istoj konferenciji za novinare Stefanović je izjavio da premijer Vučić strahuje da je meta planiranog napada bio njegov brat Andrej.

Zbog vrste dosad zaplenjenog oružja (zolja, hekler, TNT) policija nije isključila mogućnost da su sa celim slučajem povezane plaćene ubice iz BiH, čije su prisustvo u Srbiji domaće službe registrovale pre više od mesec dana.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Nikola Morača, Blic.rs)

[adsenseyu2]