MISTERIJA: Zašto se ubila inspektorka?

inspektorka
Anica Mitić (32), inspektorka Odeljenja za suzbijanje narkomanije Policijske uprave u Nišu, izvršila je samoubistvo zbog, kako tvrdi porodica, nepravde i šikaniranja pojedinih nadređenih na poslu

NIŠ – Anica Mitić (32) iz Doljevca, inspektorka Odeljenja za suzbijanje narkomanije Policijske uprave u Nišu, izvršila je samoubistvo zbog, kako tvrdi njena porodica, nepravde i šikaniranja pojedinih nadređenih na poslu.

Uz ovu tvrdnju, najbliži pokojne inspektorke potvrđuju da je Anica ostavila i oproštajno pismo. U njemu ona je navela probleme na poslu i mobing, na šta se često žalila i u razgovorima sa majkom Malinom i ocem Draganom.
[adsenseyu1]

Kako “Novosti” saznaju, Anica je u poslednjoj poruci pred tragediju navela i konkretna imena onih za koje je tvrdila da su je zlostavljali na radnom mestu.

– Zbog prevelikog bola, zasad ne želimo da objavljujemo oproštajno pismo – veli Jelena Kozomara, starija Aničina sestra. – Maštala je o svom poslu od detinjstva i idealizovala svoju profesiju, u koju se mnogo razočarala.

Inspektorka za narkotike niške policije je bez znakova života pronađena minule srede po podne u blizini groblja u Doljevcu, a pored nje je zatečen službeni pištolj, iz koga je u sebe ispalila smrtonosni hitac.

BOLOVANjE NAJBLIŽI Anice Mitić tvrde da se ona nalazila na bolovanju zbog povrede ruke, a ne zbog bilo kakvog drugog zdravstvenog problema. Predočavaju da poseduju dokumentaciju o povredi i otvaranju bolovanja.

U niškoj Policijskoj upravi predočeno je da Anica Mitić u vreme tragedije nije bila na dužnosti, kao i da nema indicija da je njena smrt posledica krivičnog dela.

Načelenik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović potvrdio je novinarima da je čuo da je inspektorka ostavila oproštajno pismo, ali da ga nije video jer je predato Višem tužilaštvu u Nišu.

[adsenseyu1]

– Znam da je koleginica pre suicida duže bila na bolovanju – istakao je Grekulović. – Meni se nije žalila, ali od njenih pretpostavljenih sam obavešten da je bila dosta labilna, pa su predlagali da je premeste na neko lakše radno mesto. U svakom slučaju, svi navodi iz oproštajnog pisma biće detaljno istraženi i provereni i sigurno će biti sačinjen nepristrasan izveštaj.

NEPOŽELjNI

UOČI sahrane, rodbina inspektorke poručila je vrhu niške policije da ne dolazi na poslednji oproštaj od njihove koleginice. Sahrani Anice Mitić nisu prisustovali Srđan Grekulović, načelnik Policijske uprave u Nišu, i njegovi saradnici.

(M.Ristović /Novosti)

3 Comments on "MISTERIJA: Zašto se ubila inspektorka?"

  1. Kako znate da se sama ubila,,,

  2. Jos ce da ispadne da je neuracunljiva pa je umislila da je neko mobinguje. A moberi ce se opet izvuci.Izgleda da je za nju bila fatalna lepota i mladost!

  3. Kristina Mijatović | 22. July 2015. at 05:53 |

    uvek policijatada kaže da je žrtva bila labilna kako bi oni ispali čisti,pogotovo ako je tačno da je ostavila u pismu imena onih koji su je šikanirali

Comments are closed.