MINISTAR STEFANOVIĆ: Za mlade vozače zabranjena vožnja noću!

ministar-policija

Ministar policije Nebojša Stefanović odlučio je da mladi vozači više neće moći da budu za volanom od 23.00 sata do šest ujutru, ekskluzivno saznaje “Blic”.

Zabrana će važiti za sve nove vozače dok ne prođu dve godine od momenta kada dobiju vozačku dozvolu, bez obzira na njihove godine.

Takođe, za one koji su položili vozački sa 17 i 18 godina ova zabrana će važiti dok ne napune 21.

Ova mera naći će se u predlogu izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, o kojima će glasati poslanici Skupštine Srbije.

Stefanović doneo je ovu odluku na osnovu statistike koja pokazuje da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mladi dešava u periodu od 5 do 6 sati ujutru.

– Osim kontrola saobraćajne policije, neophodno je i pooštriti zakonske mere kako bi se sačuvali mladi životi- rekao je Stefanović za “Blic”.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

3 Comments on "MINISTAR STEFANOVIĆ: Za mlade vozače zabranjena vožnja noću!"

 1. Bravo Ministre,
  zivim na zapadu vec 25 godina i divim se “kreativnosti” nasih ljudi! I Zapad ima te iste probleme sa kojima se mi suocavamo ali se jos nisu “setili” da uvedu ovakve mere !
  Problem se ne resava pokusajem saniranja POSLEDICA vec radom na eliminaciji UZROKA! (bulizam, tatini-mamini sinovi, mesta visokok rizika, zajednicki rad porodice i drzave u pravilnom vaspitanju mladih itd. itd…)
  Zar nije atak na slobodu gradjana specavati ljude koji su OK da voze posle odredjenog vremena zahvaljujuci ” genijalnim zakljuccima ” Ministra da se udesi desavaju u odedjenom vremenskom intervalu?
  Da li neko treba da ogranicava ljude da putuju za praznike ili na letovanje zbog povecanog broja udesa u tom periodu?
  Ne piju svi i ne prave razna sr..a svi koji voze u tom vremenskom intervalu,koji imaju dozvolu manje od dve godine i to jos bez obzira na godine zivota?
  Ako neko polaze “pod stare dane”- sigurno to ne radi da bi mogao da luduje nocu nego ima neki valjan razlog!
  Nas narod je u osnovi genijalan narod, snalazljiv ali neki bi trebalo da se zapitaju da njihova glava nije prepametna za dve noge i da bi mozda trebala da bude za cetri noge?

 2. kakva budala ,kakva ogranicenja ,pa tatini sinovi to rade a ne svi mladi vozaci ,bruka i nesposobnost jednog slinavka

 3. A šta mi koji smo mladi vozači, a radimo treću smenu? Nemamo prevoz, jedino možemo aitom na posao. Da damo otkaz?

Comments are closed.