Migrant se popeo na kuću na Senjaku, urlao, lomio crepove i razbijao ih o glavu jer nije dobio azil

vozilo

Foto ilustracija: Dnevne.rs

Prava drama odigrala se juče oko devet sati u beogradskom naselju Senjak, kada je migrant A. Š. (28) upao na posed, popeo se na krov i pretio samoubistvom.

Kako saznaje “Kurir”, migrant je na krov kuće dospeo tako što se preko ograde popeo na drvo, a potom skočio na krov.

– Drama je trajala skoro sat vremena, a sve su posmatrali stanari okolnih kuća. Muškarac je nešto vikao ne engleskom, klatio se gore, a onda je počeo da lomi crepove. Najgore od svega je bilo što je te crepove potom razbijao sebi o glavu. Navodno, A. Š. je bio revoltiran zbog toga što on, njegovi žena i deca nisu dobili azil, pretpostavljamo u nekoj zemlji EU. Pominjao je i neki most i tražio da ga vode tamo – kaže izvor Kurira.

Ubrzo je stigla policija, ali i vatrogasci i Hitna pomoć.

– Stanar kuće je bio tu dok je migrant divljao na krovu i verovatno je on pozvao nadležne. Policajci iz PS Savski venac brzo su reagovali i uspeli da smire pomahnitalog A. Š. i da ga bezbedno spuste s krova. Njih trojica su se popela na krov, opkolili su ga, tako da nije imao kud. U trenutku su ga zgrabili – kaže izvor.

Ivona Pantelić pobedila OPAKU BOLEST, sad je lepša i jača nego ikad (FOTO)

– Migrant je imao povrede glave koje je sam sebi naneo, te je najpre odvezen u Urgentni centar. Pošto su mu lekari sanirali ranu, prebačen je na kliniku za psihijatrijske bolesti – dodaje izvor.

Očevici nemile scene ispričali su da je situacija bila napeta i dodao da nikome nije jasno zbog čega je migrant izabrao baš tu kuću, a verovatno je slučajno odabrao lokaciju.

     

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)