METEOROLOZI TVRDE: Došlo je do OBRTA – evo kada se očekuje prava ZIMA

zima

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Da zima neće skoro, potvrdio je i Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju

Iako su se vrhovi pojedinih planina prethodnih dana zabeleli, a živa u termometru naglo spustila, pa su temperature najzad bile u skladu sa kalendarom, zima se i dalje nećka, te nas narednih dana očekuje novi obrt.

Iako je danas bilo relativno hladno, a u jutarnjim satima se mogao primetiti i prizemni mraz, već sutra nam stiže još toplije vreme tako da ćemo uživati u sunčanim intervalima i temperaturama višim od 10 stepeni. Beograđane očekuje prijatnih 12 stepeni, dok će u pojedinim gradovima živa u termometru pokazivati čak 15 stepeni.

– U subotu će maksimalne temperature iznositi između 10 i 15 stepeni, dok će drugog dana vikenda biti malo niže temperature, ali i dalje znatno iznad proseka za decembar – rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

KUMA POKOJNE JELENE MARJANOVIĆ: Jelena je živela kao rob, a evo šta mi je rekla pred samu smrt! UŽAS!

Prvog dana naredne sedmice biće slično vreme kao i za vikend, a prognozirana temperatura za Beograd je čak 14 stepeni. U utorak će doći do jačeg naoblačenja sa kišom i nešto nižim temperaturama, dok je na planinama moguć i sneg.

– To će biti prolazno zahlađenje sa padavinama i trend temperaturnih obrta će se nastaviti. Prave zime i snega još nema na vidiku – kazao je Đurić.

Da zima neće skoro, potvrdio je i Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju.

– Za sve koji željno čekaju nalet prave zime za sada nemam dobre vesti. Dugoročni proračuni oba modela sve do poslednjih nedelju dana u ovom mesecu nemaju signal za narušavanje serije ciklona sa Atlantika – naveo je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

On je još dodao i do kada ne moramo da brinemo o zimskim temperaturama.

TEŠKA NESREĆA NA NOVOM BEOGRADU: Pijani vozač automobilom pokosio ženu na PEŠAČKOM PRELAZU (FOTO)

– Tek pred sam kraj ovog ili čak početkom sledećeg meseca dugoročni prognostički sistem ima signal za građenje anticiklona nad zapadnom Evropom i Skandinavijom. To je tako daleko da o tome u narednih nekoliko nedelja i ne treba previše razmišljati. Naravno da je sve u opsegu preko 10 dana podložno velikim izmenama, ali trenutno deluje oko 80 odsto sigurno da do 15. decembra nema zime ni u najavi – zaključuje Čubrilo.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)