Metak drugu pravo u glavu: Teško ranjen maloletni B. M. (16) iz Beograda

auto

U Novom Sadu teško ranjen maloletni B. M. (16) iz Beograda. Trojica dečaka igrala se pištoljem, jedan od njih slučajno je povukao oroz

DEČJA igra, umalo u subotu nije završena kobno u Novom Sadu. U stanu u Ulici Teodora Kračuna 2, u novosadskom naselju Detelinara, u subotu po podne, teško je ranjen maloletni B. M. (16) iz Beograda, a sumnja se da je hitac iz pištolja “zbrojovka”, ispalio D. P. njegov vršnjak i sugrađanin. Povređeni dečak je prevezen u novosadsku Dečju bolnicu gde je operisan, dok će drugi, kako saznajemo, biti priveden sudiji za maloletnike.

Nemili događaj se odigrao oko 14 časova u stanu u prizemlju, u kom su dečaci iz Beograda boravili kod prijatelja. Ova dvojica Beograđana su u Novi Sad, kako saznajemo, sa još jednim prijateljem, inače rođakom vlasnika stana, došli kako bi prisustvovali koncertima na “Egzitu”. Zajedno su boravili u tom stanu, čiji vlasnik ima dozvolu za ovo trofojeno oružje.

Prema nezvaničnim saznanjima, trojica maloletnih Beograđana su u subotu bili sami u stanu, jer je vlasnik otišao na posao, a njegova supruga je sa dvoje dece otišla u neku posetu.

[adsenseyu1]

Dok su trojica maloletnika boravili sami u stanu, rođak vlasnika stana je otišao u prodavnicu, a dvojica njegovih drugova su preturali po stanu i pronašli oružje pa su se njime igrali.

Dečak D. P., je navodno, kako saznajemo, u toj igri, drugaru stavljao i jastuk na glavu, glumeći da puca. U toj opasnoj igri, kako se pretpostavlja, došlo je do opaljenja metka koji je povredio B. M.

– Odmah su pozvali vlasnika stana i ispričali šta se dogodilo – saznajemo nezvanično. – Povređeni tinejdžer je prevezen u Dečju bolnicu, a o nemilom događaju, obavešteni su i njegovi roditelji.

Pojedini stanari u zgradi u Teodora Kračuna, posle nemilog događaja su rekli da nisu čuli nikakav pucanj, a da se nešto dogodilo u stanu u prizemlju, shvatili su tek kada su videli policiju i kola hitne pomoći. Vlasnik stana i njegov rođak koji u trenutku kada je ispaljen hitac nije bio u stanu, dali su izjave u policiji.

BORBA ZA ŽIVOT

– Ranjeni dečak je dovezen na Dečju hirurgiju u svesnom stanju. Metak mu je prošao kroz glavu i posle operacije koja je u toku znaćemo više kakvo je stanje mladića – izjavio je Dušan Vuković, portparol Dečje bolnice.

Prema saznanjima “Novosti”, metak je dečaka pogodio pored uha.

[adsenseyu1]

(Novosti)