MEŠTANI NISU MOGLI NI DA PRETPOSTAVE: Seljak se žalio da mu stoka crkava, a kad je policija došla – NEVERICA (INFO)

stoka

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Policijska patrola je zbog uviđaja danonoćno čuvala ovaj objekat, ali se još ne zna kako se u ilegalnoj topionici prevrnula kaca sa 1.000 litara kiseline i uništila sve tragove koji bi doveli do vlasnika ovog objekta!

BOR – Nakon što su meštani počeli da se žale da im stoka crkava jer je zemlja zatrovana kiselinom, policija u okolini Bora otkrila je ilegalnu topionicu zlata!

Kada smo pronašli topionicu, zaprepastili smo se da tako nešto postoji u Srbiji! Unutra su bili kotlovi za topljenje, sirovine za preradu i topljenje, rezervoari sa kiselinom…

[adsenseyu5]

Odmah je, na osnovu onoga što smo spazili na licu mesta, bilo jasno da se tu nelegalno tope rude i odvaja čisto zlato.

Obezbedili smo objekat jer je trebalo da se obavi detaljan uviđaj.

“OVO SE ZAPRAVO DESILO”: Sjajnom KARIKATUROM umetnik iz Doboja opisao krađu medalje Ivani Španović (FOTO)

Međutim, kada smo dan kasnije ušli u zgradu, zgranuli smo se jer su svi tragovi istopljeni kiselinom! – saznaje list od nadležnih.

Zasad se ne zna ko je prosuo bure sa 1.000 litara kiseline, ali postoji mogućnost da je vlasnik sa nekoliko pomagača uspeo da zaobiđe patrolu koja je čuvala ovu ilegalnu topionicu. Oko ovog objekta zagađena je i spaljena sva flora i fauna u prečniku od oko 300 metara.

– Prema dosadašnjim saznanjima, skoro godinu dana se ovde dobijalo zlato. Sada specijalizovane ekipe MUP-a pokušavaju da otkriju tragove koji bi doveli do vlasnika.

[adsenseyu1]

Pretpostavljmo da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođen i hvatan sa sirovinama koje su bile ukradene iz kruga RTB Bor – saznajemo nezvanično.Kolika količina zlata je ovde proizvedena za sada ne može ni da se pretpostavi, a zlato se najverovatnije prodavalo na crnom tržištu.

RASTUŽILA SRBIJU: Sloboda Mićalović objavila FOTOGRAFIJU sa porukom koja dira u srca (FOTO)

– Ukoliko je reč o čoveku na koga sumnjamo, moguće je da je on zaobišao patrolu i prosuo kiselinu, jer odlično poznaje ovu oblast. Sada je sve u rukama forenzičara i specijalizovanih ekipa MUP-a, koje bi na osnovu preostalih tragova trebalo da nas dovedu do osumnjičenog – zaključuje sagovornik.

Policija je otkrila ovu ilegalnu topionicu kada se jedan seljak požalio da mu stoka crkava iz nepoznatih razloga.

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Srbi su krivi što su ustali protiv Turaka, krivi su za Prvi i Drugi rat, krivi su za Jasenovac i 1999. Ima li nešto zbog čega nisu krivi?

– Taj čovek je nagovestio da mu je veterinar kazao da je za uginuće stoke kriva kiselina koja je zatrovala zemljište. Kako je kiselina bez ikakve kontrole ispuštana na okolna polja, trava je postala otrovna za životinje. Pročešljali smo tu oblast i otkrili ilegalnu topionicu, verovatno jedinu u Srbiji – kaže naš sagovornik.

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: S.Z.B, Alo)

[adsenseyu4]