MARIJA LUKIĆ: Jutka jeste smenjen, ali je njegov aparat i dalje tu

kablovska

Foto: Printscreen Twitter, Printscreen

Milutin Jeličić Jutka smenjen je danas i zvanično sa funkcije predsednika opštine Brus, pošto je optužen za seksualno uznemiravanje svoje sekretarice Marije Lukić.

U Skupštini opštine Brus danas u 11 sati počela je sednica na čijem dnevnom redu je bila smena Milutina Jeličića Jutke, dugogodišnjeg predsednika ove opštine, optuženog za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Odbornici su na sednici prihvatili ostavku koju je Jeličić podneo 11. marta. Lokalna skupština je konstatovala i ostavke zamenika predsednika opštine i Opštinskog veća.

“POSTAVIO SVOG ČOVEKA”

Kako je za Telegraf rekla Marija Lukić, Jeličić jeste smenjen, ali je, kaže, postavio svog čoveka, novog poslušnika, pa je samim tim “njegov aparat i dalje tu”.

– Jedino se nadam da će manji pritisak vršiti na sudstvo od onog što je on vršio, pa je na jedinom ročištu prekršen i Ustav i zakon o krivičnom postupku, a vidim da je i kod Visokog saveta sudstva pokrenut postupak prema sudu zbog toga. To mi je jedino važno da će konačno možda biti manji pritisak i da će nepristrasno suditi, a što se same politike tiče i njegove smene, to mi ništa nešto ne znači specijalno, obzirom da se politikom ne bavim pa mi to nije neka satisfakcija. Samo se, eto, nadam da će biti lakše doći do pravde i da sud neće trpeti pritiske kao što je trpeo do sada – rekla je Marija Lukić za Telegraf.

OVO JE BRAČNI PAR KOJI JE POGINUO U NEMAČKOJ: Krenuli da traže stan, pokosio ih policijski auto

Njegovi ljudi joj, priča ona, gotovo svakodnevno upućuju pretnje, tako da ne veruje, kaže, da će nešto da se promeni. Kako nam je prenela Marija Lukić, novi predsednik opštine Brus je Saša Milošević, veterinarski tehničar, inače Jeličićev odbornik.

SIMBOLIČNO: JUTKA SMENJEN NA MARIJIN ROĐENDAN

Jutka je inače smenjen baš na rođendan Marije Lukić, a ona kaže da zna da je Jeličić pregovarao sa odbornicima da ne bude kvoruma, da ne bi ostavka bila usvojena. Predloženi dnevni red skupštine za danas nije ni predviđao tačku izbora novog predsednika. Pa je danas vanredno ubačena ta tačka, kaže Marija Lukić.

Onkolog DIGAO SRBIJU na noge: Ove proizvode nikako ne koristite! Igrate se životom

– Iskreno, nisam se ni nadala da će danas biti nešto – objašnjava slavljenica Marija Lukić.

(Dnevne.rs/Izvor: J. V/[email protected], Telegraf.rs)