LOŠ TRETMAN: Pojedini novinari dolaze na konferencije da “ISLEĐUJU” naše vrhunske lekare

virus

Foto: Printscreen / Tanjug

U ovako kriznom trenutku najvažnija solidarnost i da svi ljudi i sve profesije složno budu na istoj strani.

Najveći heroji u borbi protiv epidemije koronavirsa nesumnjivo su svi naši lekari i zdravstveni radnici.

Od početka zaraze oni su na svojim radnim mestima, a najistaknutiji epidemiolozi i infektolozi svakodnevno uživo informišu građane: daju podatke o virusu, načinu širenja, broju testiranih, zaraženih, strpljivo odgovaraju na brojna pitanja novinara.

Zahvalnost i poštovanje koju čitava nacija oseća prema njima su nemerljivi. Uvažavanje dolazi i od najvećeg broja medija i novinara koji svakodnevno razgovaraju sa lekarima. Ipak, neki predstavnici medija doktore ne tretiraju na najprimereniji način, šta više, opohode se prema njima kao da ih isleđuju!

ŽENE, OPREZ: Ovo nikako ne smete da nosite tokom pandemije!

– To je za stručnjake vrlo neprijatno jer u ovom delikatnom trenutku svi imaju samo jedan cilj: da pomognu građanima i da ih adekvatno informišu i savetuju. Danonoćno daju sve od sebe i svoj posao rade stručno i predano, ali ih, uprkos tome, neki predstavnici medija ne tretiraju profesionalno.

Obraćaju im se na neprimeren način, s visine, a pitanja postavljaju kao da ih isleđuju! Često se dešava da pitanja na konferencijama nemaju veze sa informacijama, nego sadrže optužbe i ideje koje oni imaju u vezi sa aktuelnom situacijom. To treba promeniti jer je i neprofesionalno i nepristojno – kaže naš izvor.

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs)