LETE IZ STRANKE ONI KOJI SU VUČIĆU ZABOLI NOŽ U LEĐA: Prvi na udaru biće sin Tome Nikolića

stranka

Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Krupne promene desiće se u Srpskoj naprednoj stranci, a svima koji su loše radili, ali i onima koji su šurovali s opozicijom biće pokazana izlazna vrata iz stranke. Prvi na udaru biće Tomin sin Radomir Nikolić, saznaje Espreso.rs.

Velika metla sprema se u naprednjacima, a nakon mnogobrojnih upozorenja funkcionerima Srpske napredne stranke od predsednika IO Darka Glišića “da se dozovu pameti” usledila je još oštirija i direktna poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bez uvijanja u diplomatske oblande šef SNS i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je svojim saborcima da zna poimence ko od njih planira da mu zabije nož u leđa šurujući sa opozicijom i stranim ambasadama.

Poverljive razgovore o “kombinacijama” nekih iz SNS sa njegovim političkim protivnicima Vučić je prvo obavio u stranci sa najbližim krugom ljudi, a potom je upozorenje izneo javno u autorskom tekstu za “Kurir”.

– I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu – napisao je šef države.

CELOJ SRBIJI BILO NEPRIJATNO: Održala lekciju mladoj voditeljki ili se ponela nekolegijalno?

Kako saznajemo spisak onih koji šuruju sa opozicijom a u vrhu su stranke, kao i nepodobnih funkcionera daleko je veći od 23 čoveka koliko su pisali mediji prethodnih dana.

– Sve će se detaljno protresti i uskoro će se znati ko je šta i kako radio, a ti koji su pravili dilove ili su bili bahati moraće da potraže mesto u nekoj drugoj stranci – kaže naš izvor iz vrha SNS.

Kako saznajemo među prvima na udaru naćiće se sin Tomislava Nikolića i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, ali on će ceh platiti ne zbog dilova, već zbog lošeg snalaženja na funkciji.

Da se sprema čistka u naprednjacima i da će oni koji su šurovali sa opozicijom i zabili nož u leđa Vučiću morati da idu iz SNS kaže nam i potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević.

– Moraju da budu izbačeni iz stranke i o njima će se razgovarati. Očekujem u narednim danima da o tome razgovaramo, otvoreno, da se pogledamo u oči… Ono što je nesporno, članstvo SNS je 100% za Aleksandra Vučića! I to je nešto što špekulanti ne mogu nikada ugroziti – rekao nam je Vučević.

TRAMP PREUZIMA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE?! Oteraće Mogerini, EVROPA se više NIŠTA ne pita!

Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke kaže da kombinovanje sa ljudima koji su upropastili Srbiju ne može da prođe bez kazne.

– Verujem da ćemo razgovarati o tome u narednom periodu. Prosto, mislim da je bilo kakvo dogovaranje i kombinovanje sa ljudima koji su umalo upropastili Srbiju da bi se obogatili i koji na najodvratniji način govore o Vučiću i njegovoj porodici neoprostiv stranački prestup. Jer, ne radi se ovde samo o nezahvalnosti prema čoveku koji nam je svima, svojim radom i podrškom koju ima u narodu, omogućio da budemo to što jesmo, a i iz tog aspekta takvo ponašanje nedopustivo, nego i o ozbiljnom radu protiv stranke. Jer, nemoguće je da se u korist SNS dogovarate sa onima koji SNS da zabrane, koji bi članove SNS da linčuju, vešaju, pucaju u čelo? Dakle, tu koristi za SNS nema, a onaj ko se u svoju korist, a na štetu stranke dogovara i pravi nečasne dilove, ne zaslužuje da bude ni član stranke – kaže Jovanov za Espreso.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)