KUPOVINA OPANAKA ZA ISTORIJU: Kako je Vučić preplatio poklon za američkog gosta i to u stranoj valuti u sred Beograda (VIDEO)

vucic

Foto: Twitter / Tanjug

 Iz svih zanimljivih detalja jučerašnje šetnje američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i premijera Srbije Aleksandra Vučića Skadarlijom, kada smo imali prilike da ih vidimo u neformalnom izdanju, izdvojio se jedan detalj koji je privukao najviše pažnje – kupovina opanaka.

Dvojica državnika šetali su ovom boemskom ulicom prestonice i prošli pored tezgi na kojima se prodaju  srpski suveniri i razne rukotvorine. Bajden je tom pilikom poželeo da kupi par opanaka.

– Ko prodaje? – pitao je premijer.

Dolazi prodavac, a na Vučićevo pitanje “koliko košta”, kao iz topa izjavljuje “70 evra”.

Ni manje ni više (prosečna cena para je oko četiri hiljada dinara) i to u evrima u državi u kojoj je zvanična valuta dinar i to pred premijerom!

[adsenseyu1]

Ja plaćam – insistirao je premijer, ali sledi peh – Vučić nije poneo novac.

U svakom slučaju, Vučić nije dozvolio gostu da plati par kožnih opanaka, a kako smo saznali, pošto su se kamere okrenule, poklon je platila savetnica za medije srpskog premijera, ali njegovim novcem i to u dinarskoj protivrednosti.

Povodom jučerašnjeg posete visokog gosta iz Amerike, danas se saopštenjem oglasio i predsednik Društva “Skadarlija” Dragan Gligorijević, doduše ne spominjujući konkretno cenu u evrima, ali konstatujući da je “premijer Vučić kupio opanke za Bajdenovu suprugu kao nacionalni suvenir”.

Bajden postao član Društva “Skadarlija”

Gligorijević se predstavio kao domaćin potpredsedniku SAD i premijeru Vučiću i njihovim delegacijama, a kako je saopštio, tom prilikom Bajdenu je uručio skadarlijski žirado šešir, zaštitni znak beogradske boemske ulice, i člansku kartu Društva “Skadarlija”.

[adsenseyu1]

Za uzvrat, kaže Gligorijević, Bajden mu je poklonio “ogromnu kovanu novčanicu” sa njegovim imenom i motivima Bele kuće i grbom SAD.

On dodaje i da je od premijera Vučića dobio obećanje da će podržati Društvo “Skadarlija” na uređenju istoimene boemske ulice, a u znak zahvalnosti i Vučić je dobio poklon – žirado šešir.

(Dnevne.rs /Izvor: Natalija Živanović Popović /Blic)

[adsenseyu5]