KOSOVSKO USIJANJE: Hapsimo ponovo, ako formiraju ZSO!

Kosovo

(Foto B.Slavković/Tanjug

Nakon odluke članova Srpske liste da napuste kosovsku vladu i sami formiraju ZSO, na koju čekaju već pet godina, iz Prištine stiže upozorenje na hapšenje.

Naime, kosovski ministar infrastruktre Palj Ljekaj zapretio je da će uhapsiti članove Srpske liste ukoliko budu formirali Zajednicu srpskih opština. “Mogu biti privedeni u momentu kad budu protiv zakona i Ustava Kosova”, rekao je Ljekaj za KTV i dodao da svaki korak vlada Ramuša Haradinaja sprovodi u saradnji sa državama Kvinte.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je u utorak, nakon sastanka sa predsednikom Srbije i direktorom Kancelarije za KiM koji je u ponedeljak bio uhapšen u Kosovskoj Mitrovici uz primenu sile i oružja, da će Srpska lista izaći iz kosovske vlade kao i da će 10 većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji formirati 20. aprila Zajednicu srpskih opština.

PSOVKE NEPRIMERENE JEDNOJ DAMI: Tatjana Vojtehovski brutalno izvređala Marka Đurića

Zbog incidenata na Kosovu u beograd je juče hitno doputovala visoka predstavnica EU Federikqa Mogerini, koja je nakon razgovora sa predsednikom Srbije istakla da događaji od ponedeljka ne bi trebalo da se ponove i da bi obe strane trebalo da budu posvećene nastavku dijaloga.

OBIČNA NAORUŽANA BANDA, A NE OZBILJNA SPECIJALNA JEDINICA: Otkrivamo 5 ključnih grešaka koje su napravili pripadnici ROSU!

I Rusija i SAD, koje su se danas oglasile timp ovodom, takođe su, svaka na svoj način, pozvale na “smirivanje strasti” i povratak pregovaračkom procesu.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs, agencije)