Konkurs za bespovratna sredstva: Ako ste jedan od njih, odmah se prijavite, možete DOBITI ogroman NOVAC!

dinar

Foto: printscreen/youtube

Pojedinačno dodeljuje se do 80.000 evra

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede.

Javni poziv je otvoren do 29. aprila, a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose putem portala FID, navedeno je u saopštenju.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu, pojedinačno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra, a FID finansira maksimalno 70 odsto opravdanih troškova projekta.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: “Razmišljamo o novoj pomoći građanima”

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu konzorcijuma koji je sačinjen od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji.

Podrška omogućava konzorcijumima da realizuju zajedničke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj, navedeno je u saopštenju, a FID pokriva 70 odsto troškova projekata mikro i malih, odnsno 60 odsto troškova projekata srednjih preduzeća.

 

(Dnevne.rs/Alo.rs)

Be the first to comment on "Konkurs za bespovratna sredstva: Ako ste jedan od njih, odmah se prijavite, možete DOBITI ogroman NOVAC!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*