KOMPLETNA VREMENSKA PROGNOZA ZA JANUAR: Koliko će biti sunčanih dana i da li nas čeka snežni Božić (GRAFIKON)

sneg

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Zadnji dan 2017. godine proći će bez padavina, a temperatura u novogodišnjoj noći biće u plusu, od 2 do 9 stepeni. Prvi dan 2018. sunčano i toplo sa temperaturom do 12 stepeni

U prvom mesecu 2018. godine, kako predviđaju meteorolozi, imaćemo svega 6 kišnih dana s mogućnošću susnežice i vejavice. Ostatak meseca biće uglavnom sunčano s periodima oblačnosti.

Zadnji dan 2017. godine proći će bez padavina, a temperatura u novogodišnjoj noći biće u plusu, od 2 do 9 stepeni. Prvi dan 2018. sunčano i toplo sa temperaturom do 12 stepeni. 

Naredne dane 2,3,4,5. i 6. temperatura malo iznad proseka za ovo doba godine, od 2 do 7 stepeni, dok će se za ovaj Božić zabeleti pojedini delovi Srbije. Temperatura za Božić  od -2 do 4 stepena, dok meteorolozi sneg u Beogradu predviđaju drugi dan Božića

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom prvog meseca biće oko 5,8 stepeni. U prvoj polovini januara kišu možemo očekivati oko 11. januara.

Dnevna temperatura u januaru neće padati ispod nule, kretaće se od 1 do 12 stepeni. U narednom periodu neće biti jako izražene vremenske oscilacije pa će najveća temepraturna razlika biti oko 5 stepeni.

KOPAONIK

Temperatura na jednoj od najlepših planina u Srbiji kretaće se od -5 do 7 stepeni.

Biće uglavnom sunčano, bez kišnih dana, idealno za sve ljubitelje skijanja.

ZLATIBOR

U prvoj polovini januara temperature će biti iznad nule i dostizaće sedmi podeok Celzijusove skale, a kratkotrajni naleti snega se očekuju za Badnji dan.

Od 17. januara očekuje se pad temperature ispod nule i snežne padavine.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)