KO LETI IZ VLADE: Ana Brnabić najavila VELIKO SPREMANJE u Nemanjinoj (INFO)

premijerka

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Čim se predsednik Vučić vrati iz Brisela, razgovaraću s njim o rekonstrukciji Vlade kako bismo nastavili sa radom, najavila srpska premijerka. Funkcionisaćemo kao tim ili ja ne moram više da budem predsednica Vlade.

Rekonstrukcija Vlade Srbije je sasvim izvesna, pošto je premijerka Ana Brnabić sada i otvoreno rekla da je ona potrebna i da joj je namera da istera ministre čija je lična sujeta prevelika za njen tim u Nemanjinoj 11. Ona je najavila da će o toj temi uskoro razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednica Vlade je prvi put otkrila da među članovima njenog kabineta ima previše sujetnih ministara, koji soliraju i rade na samopromociji. A njen prvi i osnovni kriterijum je, kako naglašava, da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

– Imaju suviše samopromocije i guraju ličnu agendu, a ne Vladinu… Funkcionisaćemo kao tim, bez pojedinačnih sujeta i promovisanja ličnih agendi, i imaćemo rezultate ili ja ne moram da budem predsednica Vlade – poručila je ona.

Premijerka je izjavila da je rekonstrukcija Vlade potrebna i da ona želi da taj posao što pre počne i što pre se završi kako se na bilo koji način ne bi ugrozio efikasan rad Vlade.

Foto: printscreen

Personalna rešenja

– Zato sam zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čim se vrati iz Brisela, da u najkraćem roku razgovaramo o tome i da se s njim kao predsednikom najveće partije koja učestvuje u vlasti konsultujem u vezi sa personalnim rešenjima – objasnila je Brnabićeva prilikom otvaranja prve digitalne farme u Krivaji kod Bačke Topole.

Ana Brnabić je rekla da će insistirati na principu da je Vlada tu samo zbog građana, a ne obratno, i „njih ne treba da brine ko se s kim voli ili ne voli u Vladi i ko se s kim svađa i najbolje svađa, to ne treba da zanima građane“.

Ona, međutim, nije želela da otkrije na koga je mislila.

– Dovoljno sam rekla u ovom trenutku. Htela sam da se fokusiram na osobine nekih od članova mog kabineta i na to zašto mislim da oni možda mogu da budu savršeni članovi nekog drugog tima, ali ne i mog – zaključila je premijerka.

Činjenica je, međutim, da je ona u poslednje vreme najžešće, i to javne, prepirke imala s ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

Predsednica Vlade nije propustila da je potkači ni prilikom procenjivanja rezultata, pa je priznala da misli da najviše škripi upravo u resoru infrastrukture.

DA LI STIŽE IZ NEMAČKE OPASNIJI ZAHTEV PO PITANJU KOSMETA NEGO ŠTO JE ISPOSTAVILA AMERIKA

Kalkulacije

Premijerka Brnabić je time praktično nagovestila da će, kao što je Kurir već objavio, infrastruktura biti izdvojena iz ministarstva koje vodi Mihajlovićeva. Aktuelni gradski menadžer Beograda Goran Vesić pominje se kao novi ministar ovog novog resora.

Gotovo je sigurno da Goran Knežević posle rekonstrukcije neće ostati na ministarskom mestu, a njegov resor privrede mogao bi da preuzme aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Prema saznanjima Kurira, Mali je u igri i za resor finansija, ukoliko u rekonstrukciji strada i Dušan Vujović.

Naš izvor iz Nemanjine 11 kaže da je Maja Gojković viđena za novu ministarku kulture, umesto Vladana Vukosavljevića, iako za Kurir kaže da joj se na mestu predsednice parlamenta sviđa, uprkos nevoljama na koje je i pred javnošću emotivno reagovala.

– Zašto bih priželjkivala bilo šta kad radim posao koji volim – rekla nam je ona.

A na podsećanje da su joj poslanici, prema sopstvenim tvrdnjama, donosili mnogo stresa, izazivali suze, pa čak i priređivali incidente sa fizičkim nasiljem, Gojkovićeva kaže da utisak može da zavara.

JASNA PORUKA VLADIMIRA PUTINA: Rusija će staviti veto na formiranje vojske takozvane države Kosovo

Utisak vara

– Utisak vara. Stresa ima svuda – ostala je zagonetna predsednica Skupštine, koju bi na tom mestu nasledio neko od najagilnijih poslanika SNS – Marija Obradović, Aleksandar Martinović ili Vladimir Orlić.

GRUDNJAK OD 62.000 EVRA: Carinici na Gradini su zaustavili mercedes, a onda su zamolili Turkinju da skine brushalter (FOTO)

Kako Kurir saznaje, premijerka traži i rešenje za ministra sporta, pošto će Vanja Udovičić najverovatnije biti proglašen nepodobnim kadrom zbog afera koje se vezuju za njegov resor.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Ivana Kljajić)

1 Comment on "KO LETI IZ VLADE: Ana Brnabić najavila VELIKO SPREMANJE u Nemanjinoj (INFO)"

  1. Nije moguće da je slinavi doktor Nebojša nedodirljiv, odnosno “sposoban”? Sa njim su (kao izgleda) zadovoljni svi, i mafijaši (lopovi i gangsteri) i vlada!

Comments are closed.