KAFANSKI OBRAČUN: Gidra ubijen zbog naručivanja pesama, prijatelji IMAJU DRUGAČIJU VERZIJU

Foto: fejsbuk

Foto: fejsbuk

Dragan Jovanović Gidra (26), vođa navijača iz Novog Sada, ubijen je sa prijateljem Dariom Roklicerom (29) u sredu rano ujutru ispred kafane “Moja kafanica” u ovom gradu. Njih je brutalno palicom do smrti pretukao Stevan Josić (34), zvani Sima Strahota, radnik obezbeđenja ove kafane. Kako “Blic” saznaje do ubistva je došlo zbog – naručivanja pesama u kafani!

Nakon što ga je policija uhapsila u sredu posle podne, on nije želeo da otkrije nijedan detalj u vezi sa svirepim prebijanjem u kom su stradali vođa navijačke grupe “G3”, frakcije navijačke grupe “Firma” pristalica Vojvodine i osuđivani kriminalac Gidra i njegov drug, civilni pilot i bivši bokser Roklicer, takođe hapšen nekoliko puta.

[adsenseyu4]

Kako smo uspeli da saznamo, Gidra i Dario pravili su probleme u kafani “Moja kafanica”, u koju su sa prijateljima došli nakon ponoći.

Prema jednoj verziji Gidra i Roklicer su bili bahati i nepristojni prema drugim gostima, pa je moralo da reaguje obezbeđenje. Steva je tada otišao do svog automobila i uzeo palicu kojom je pretukao dvojicu momaka. On najverovatnije nije bio sam u tom sukobu i imao je pomoć drugih momaka, međutim ostali su se nakon tuče razbežali, a on je, po dosadašnjim saznanjima policije, jedini koristio palicu.

Stevan Josić - Sima Strahota

Foto: Privatna arhivaStevan Josić – Sima Strahota

Međutim, Gidrini prijatelji imaju drugu verziju događaja. Oni tvrde da je do sukoba došlo između ubijenog Roklicera i Josića, te da ga je Jovanović pokušao zaštiti iako na štakama.

[adsenseyu1]

Navodno ga je obezbeđenje izbacilo napolje i poručilo mu da ide kući, ali je on to odbio, poručujući im: “Šta ste to uradili j…m vam sve živo, j….u vam mater, dići ću ceo grad na noge!”

Oni tvrde da je “Gidra bio najveća ljudina u Novom Sadu”.

Da podsetimo, ubijeni Jovanović je u dosijeu imao 38 krivičnih prijava, od kojih su neke za najteža krivična dela kao što su držanje u zatočeništvu, silovanje, prodaja droge, napad na policiju i druge. Roklicer je poznat organima gonjenja zbog krađa, a uslovno je osuđen zbog tog dela.

U kafani u strahu od odmazde

U Novom Sadu se juče moglo čuti i da vlasnici “Moje kafanice”, u kojoj je uhapšeni Josić bio šef obezbeđenja i u kojoj je došlo do sukoba, strahuju od odmazde navijača Vojvodine, ali i prijatelja iz kriminalnog miljea ubijenog Jovanovića.

U gradskim kuloarima se čak čula priča i da planiraju da zatvore kafanu posle nemilih događaja.

Međutim, da li u pričama ima istine, juče nije bilo moguće saznati jer do vlasnika nije bilo moguće doći niti dobiti komentar na ove priče.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]