“KADA SAHRANIMO JOVANU, SVE ĆEMO VAS POBITI”: Porodica najmlađe žrtve preti KRVNOM OSVETOM Zlatićima! (INFO)

zrtve

Foto: Telegraf

– Imate tri dana da pobegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Jovanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti. Krvnu osvetu nećete preživeti. Našu Jovanu ćemo da osvetimo, tako nam svega – navodno je Zlatićima poručila porodica ubijene Jovane Popović

Jovana Popović (20)iz Banatskog Karađorđeva, ubijena je 2. jula hicem u srce u masakru u Žitištukada je Siniša Zlatić pucao iz “kalašnjikova” i time usmrtio petoro, a ranio 20 gostiju u kafiću “Makijato”.

Kako piše Informer, Jovanini roditelji zapretili su Zlatićevom bratu i ocu da će osvetiti svoju ćerku, koja je najmlađa žrtva tragedije, i da će cela njihova porodica proći kao što je ona prošla.

[adsenseyu1]

– Bukvalno su pozvali Aleksandra i rekli mu: “Imate tri dana da pobegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Jovanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti” – priča sagovornik blizak porodici za Informer.

– Krvnu osvetu nećete preživeti. Našu Jovanu ćemo da osvetimo, tako nam svega – dodao je isti sagovornik za ovaj list.

Foto: Telegraf

Jovana Popović bila je na prvoj godini studija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a život je izgubila pred očima rođene sestre Jelene (18) u masakru u kafiću “Makijato”.

Njih sve su sa još dve drugarice bile na “Pile festu”. Dovezao ih je Jovanin otac i rekao da će doći po njih u tri sata iza ponoći kako bi se zajedno vratili kući u Banatsko Karađorđevo.

Monstruozni zločin Siniše Zlatića dogodio se oko pola dva ujutru. Jovana nije imala nikakvih šansi da preživi, kako piše Informer, jer joj je metak bukvalno razneo srce.

Foto: Telegraf

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da krvna osveta još nije, iako se veruje u suprotno, iskorenjena, ali da je najviše ima na Kosovu i u nekim delovima Crne Gore.

Ovaj slučaj potencijalne krvne osvete nema vete sa Banatskim Karađorđevom, već isključivo sa etnološkim običajima njene porodice. Kod krvne osvete nije bitna sredina, niti koliko je ona razvijena, nego  to zavisi od običaja svake porodice ponaosob. U Vojvodini ima dosta deseljenika i izbeglica koji su sa sobom doneli neke potpuno drugačije običaje – izjavio je Radovanović za Informer.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)