JUNAK SA KOŠARA čije su se reči juče ORILE BEOGRADOM: Evo zašto je Dragan Dimčevski možda i najviše prava da se obrati građanima…

Košare

Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY/RTS emisija Dozvolite – Zvanični kanal

Juče od 18 sati na platou ispred Skupštine Srbije održan je skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije”. Međutim jedno ime govornika bilo je misterija za sve ljude.

Okupljenim ljudima, prema procenama oko 150.000 ljudi skupilo se na platou ispred Skupštine, sa govornice obratio se predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, ali i penzionisani pukovnik Dragutin Dimčevski.

Mnogi su se pitali ko je pukovnik i zašto je on važan?

Prosto je postao običaj da Srbija brzo zaboravlja svoje junake, a za one koji ne znaju (znam da se samo prave) ko je Dragutin Dimčevski podsetićemo ih da je on jedan od srpskih junaka sa Košara.

MILO ĐUKANOVIĆ: Protiv sam korekcije granica, valjda znate da nisam naivan

Potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, bio je te 1999. godine kada se vodila krvava bitka da NATO snage ne uđu u našu zemlju, zamenik komandanta 53. graničnog bataljona i komandujući u reonu karaule Košare.

Dimčevski je rođen u okolina Kumanova, u selu Ramno, u dolini Pčinje u pravcu Prohora Pčinjskog. Srednju vojnu školu završio je u Zadru, a Vojnu akademiju u Beogradu i opet u Zadru. Za svoje zasluge služeći Srbiji dobio je orden za hrabrost i stan od 28 kvadrata u Leskovcu, koji je ustupio ćerki.

Penzionerske dane od 2004. godine provodi u Vladičinom Hanu, kao podstanar, jer je u tom mestu njegova supruga uspela da nađe zaposlenje.

Mislim da su reči gore navedene dovoljne da shvatite o kakvom se čoveku radi.

(Dnevne.rs/izvor: Espreso)