JEZIVO U KRAGUJEVCU: Ubio ženu čekićem, pa zabio sebi nož u vrat

zena

Foto: Profimedia

Na porodičnom imanju u selu Cvetojevac kod Kragujevca pronađena su beživotna tela supružnika Milosava (69) i Ljiljane (67) Živković. Reč je o ubistvu i samoubistvu koje se dogodilo prošle noći. Kako se pretpostavlja, Milosav je Ljiljanu ubio udarcima čekićem, zaključao je u kući, a zatim otišao u drugu kuću gde je presudio sebi zabivši kuhinjski nož u vrat.

Tela su pronašli rođaci i prve komšije jutros oko 6.30 sati. Niko ne može da pretpostavi zašto je Milosav ubio suprugu Ljiljanu i presudio sebi.

Nastradala Ljiljana trebala je jutros da otputuje sa svojom rođakom na Zlatibor, ali se nije pojavila u dogovoreno vreme.

„Otišli smo do njihove kuće da vidimo šta je sa Ljiljanom. Dozivali smo nju i Mileta, ali niko se nije javljao. Obe kuće su bile zaključane. Pogledali smo kroz prozor i videli Miletove noge. Odmah smo znali da je nešto krenulo po zlu“, priča Slobodan Vukajlović, jedan od rođaka i prvi komšija.

[adsenseyu5]

Slobodan je odmah pozvao sinove preminulih supružnika koji žive u selu Žirovnica. Kada je mlađi sin Miloš došao, razbio je staklo na vratima kako bi otključao kuću i ušao. Video je beživotno telo svog oca i odmah pozvao policiju.

„Video sam okrvavljeni čekić prislonjen uz kuću. Pored Milosava su u utičnici bile i neke žice, koje je verovatno pripremio za samoubistvo ako ne uspe da se ubije nožem“, priča Vukajlović.

Meštani kažu da je Milosav ranije mnogo pio i tada bi pravio probleme, ali da je u zadnjih godinu dana prestao da pije. Iako niko nije mogao da nasluti kakva će se tragedija desiti u kući Živkovića, prijatelji kažu da se Milosav u poslednjih mesec dana ponašao čudno. „Ni sa kim nije hteo da priča, samo je ćutao“, kažu komšije.

„Ranije je bio mnogo problematičan i nasilan kad se napije. Znao je da priča kako će da pobije celo selo, pretio je puškom. Policija mu je oduzela i pušku i pištolj. Nekoliko puta je prbio svoju taštu i pričao je da će da je ubije i raskomada motornom testerom. Oslabio je sa živcima u poslednje vreme“, pričaju meštani sela Cvetojevac.

„Ljiljana se radovala odlasku na Zlatibor. Došla je uveče kod mene da joj dam neku torbu. Žurila je, ispričala mi je da joj je Mile rekao da ga neće naći živog ako ode na Zlatibor“, priča jedna meštanka.

[adsenseyu1]

(Blic)