JEZIVI PODACI: Jedno dete svakoga dana u Srbiji oboli od raka, a nedeljno bar jedno umre!

rak

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na Trgu Republike je danas promovisan humanitarni broj 1150 na koji se može poslati sms poruka u vrednosti od 100 dinara i time pomoći deci koja boluju od raka

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se danas u 40 gradova Srbije, a na beogradskom Trgu Republike održana je centralna manifestacija na kojoj je između ostalog, promovisan humanitarni broj 1150, na koji se sms porukom može donirati 100 dinara.

Organizacija roditelja dece obolele od raka Nurdor organizovala je širom Srbije manifestaciju koja za cilj ima da deca koja boluju ali i njihovi roditelji, znaju da u borbi nisu sami.

[adsenseyu4]

Član upravnog odbora Nurodora Todor Mančić, rekao je Tanjugu da je na ovaj dan, koji se obeležava u celom svetu, važno znati da se u Srbiji svaki dan razboli po jedno dete.

– Dok mi pričamo i obeležavamo ovaj dan, neko dete se leči i neki roditelji žive jedan paralelni život i misle samo o svom bolesnom detetu. Mi smo tu da ukažemo da takvi ljudi postoje svakodevno – istakao je on.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iz Nurdora se godinama trude, rekao je on, da se današnji dan obeleži u što više gradova Srbije.

Trudimo se da u svakom gardu roditelji znaju da postoji neki njihov sugrađanin koji je lečio dete i da na njega može da se osloni i da se obrati za savet i podršku.”

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na Trgu Republike je danas promovisan humanitarni broj 1150 na koji se može poslati sms poruka u vrednosti od 100 dinara i time pomoći deci koja boluju od raka.

[adsenseyu1]

Svetski dan dece obolele od raka se obeležava u celom svetu 15. februara.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iako su maligne bolesti u dečijoj dobi retke, one, posle saobraćajnih nesreća, predstavljaju drugi uzrok smrtnosti dece.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od opake bolesti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Maligne bolesti kod dece imaju posebnu socijalnu-medicinsku dimenziju, jer osim deteta, pogađaju i njegovu porodicu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /izvor:Tanjug.rs)

[adsenseyu2]