JEZIVE SCENE, MEŠTANI U STRAHU: Nepoznata osoba ostavlja krstače ukradene sa grobova ispred kuća u selu kod Doljevca

kuća

Foto: telegraf

Poranio sam zbog praznika, bilo je oko 3.30 sati izjutra kada sam ispred svoje kapije ugledao drveni krst

Doljevačko selo Šarlinac, koje je dospelo na naslovnice kao rodno mesto najslavnije srpske porno glumice Ivane Slavković, alijas “Čeri Kis“ postalo je poprište nesvakidašnjih događaja koji su meštanima ulili strah u kosti

Za poslednjih dvadesetak dana, osmoro Šarlinčana pred svojim vratima zateklo je krstače ukradene sa grobova njihovih komšija, ali i pokojnika sahranjenih u selima Voljčinac i Orljane.

[adsenseyu5]

Serija jezivih incidenata zabrinula je žitelje u tolikoj meri da u svoje domove ulaze već sa prvim mrakom, kuće zaključavaju i po danu, decu na puštaju na ulicu i ispraćaju ih do škole.

Zatražili su i zaštitu policije koja je odmah po prijemu njihovih prijava reagovala i privela jednog muškarca za kojeg se sumnja da je odgovoran za strah koji je obuzeo ove mirne ljude.

Međutim, ono što ih je zabrinulo je što je, nakon podnošenja prijava koje zakon predvidja za ovakve slučajeve, njihov zlostavljač pušten na slobodu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

A sve je počelo baš na Uskrs kada je Zoran Savić ispred svoje kuće zatekao grobno obeležje.

Poranio sam zbog praznika, bilo je oko 3.30 sati izjutra kada sam ispred svoje kapije ugledao drveni krst.

Odmah mi je bilo jasno da je donet sa groblja iako na njemu, verovano zbog starosti, nije bilo imena. Prestravio sam se, nisam znao ni tada ni sada šta da o tome mislim.

[adsenseyu4]

Krst sam odneo u doljevačku policiju, a od tada spavam pored kapije u vojničkoj vreći i nadam se da će se vratiti taj koji mi je to uradio, da mu se „odužim“ zbog onog što mi je priredio – priča Savić.

Slobodan Todorović priznaje da je umalo „precrkao“ kada je video neželjeni “dar“.

– Srčani sam bolesnik, mislio sam da ću umreti na licu mesta. Krstača je nesumnjivo bila sa groba nekog tek sahranjenog, još je na njoj bilo cveća a bio je privezan i peškir. Kada sam video ime, bilo mi je još teže, osećao sam se kao da mi je neko najmiliji umro.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Krstača je bila sa groba moje komšinice. Čujem da je policija našla čoveka koji je to radio, ako je to zaista on, sram ga bilo.. Uvek sam ga pomagao i pare sam mu davao – kaže ogorčeni Šarlinčanin.

Njihova komšinica Marija Ranković ističe da je za ono što se Šarlinčanima dešava zaslužan ili ludak ili sekta.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– To samo monstrum može da uradi, da plaši narod i zadaje nam brige za decu. Ovo je mirno selo, nikada se ništa loše nije desilo a sada decu nigde ne puštamo – priča zabrinuta majka.

Niška policija je saopštila da je podnela krivičnu prijavu zbog povrede groba kao i prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira protiv osobe koja se sumnjiči za dogadjaje u Šarlincu.

Nezvanično, radi se o G.M. starom 52 godine, takođe meštaninu ovog doljevačkog sela, koji je navodno kazao da je komšije terorisao jer su ga na to naterali demoni.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor: D.R.,Telegraf.rs)

[adsenseyu2]