JEZIVA TRAGEDIJA U SREMSKOJ MITROVICI: Ostavila četvoro dece i skočila u reku! (INFO)

Dobrija Savić, baka Slađana Savića, čija se supruga Jovana ubila skokom s mosta: Lečila se na neuropsihijatriji. Bacila se u Savu samo četiri dana nakon otpusta

Foto: Novosti

Dobrija Savić, baka Slađana Savića, čija se supruga Jovana ubila skokom s mosta: Lečila se na neuropsihijatriji. Bacila se u Savu samo četiri dana nakon otpusta

TO jutro ništa nije ukazivalo na to da će ona sebi uraditi nešto nažao. Rekla je meni i dedi da ide u ambulantu, na pregled. Pozvala je taksi, sela u kola i otišla. Na putu ka Sremskoj Mitrovici vozaču je rekla da se zaustavi kod pešačkog mosta i tu je izašla. Malo kasnije bacila se u hladnu Savu. Kako je niko nije zaustavio, sprečio…?

Ovako, za “Novosti”, počinje priču Dobrija Savić (76), baka Slađana Savića (34), čija se supruga Jovana (21) u sredu ujutru ubila skokom s pešačkog mosta koji spaja Mačvansku i Sremsku Mitrovicu. Telo žene iz Noćaja kod Sremske Mitrovice, inače majke četvoro dece, ni u četvrtak nije pronađeno.

[adsenseyu5]

– Očekivali smo da će njeno zdravstveno stanje krenuti nabolje, na ovo nismo ni pomišljali – nastavlja Dobrija. – Sada na svako zvono telefona očekujem sumornu vest o pronalaženju snaje.
Jovana je šest godina u braku sa sadašnjim suprugom, s kojim ima troje dece, od pet, četiri i tri godine. Iz prvog braka ima dete od šest godina, i ono je kod oca. Baka Dobrija kaže da je brak s njenim unukom na početku bio dobar.
PAZI NA DECUBAKA Dobrija i deda Radoslav (82) kažu da je Jovana, pre skoka u reku, poslala SMS poruku suprugu. – Napisala mu je: “Pazi na decu, ja ću da skočim u reku” – kažu stariji Savići.

– Vremenom, posebno zadnjih godinu dana, sve se izmenilo, i krenulo nizbrdo – priča starica.

– Početkom januara ove godine, pokušala je da iseče vene. Zbog dece je pristala da se leči… Zadnjih 15 dana bila je na neuropsihijatriji. Samo četiri dana otkako je izašla iz bolnice, i eto šta je napravila.

Posle ove tragedije, koja se dogodila u porodici Savić, radnici Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici decu su smestili u hraniteljske porodice.

– Rekli su nam da su deca privremeno smeštena, kako ne bi preživljavali sav ovaj stres. Šta će biti dalje, kako će unuk sam sa decom ne znam. Deda i ja smo stari, koliko budemo mogli pomoći ćemo mu – kaže Dobrija.

[adsenseyu1]

(S. Kostić /Novosti)