JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Pijan za volanom ubio najboljeg druga (VIDEO)

AUTO

Smrskani automobil u kojem su bili Milovanović i Prokić

Nikola Prokić (24), koji je vozio „alfa romeo“ i u Topoli izazvao udes u kome je poginuo Stefan Milovanović, u momentu nesreće imao je 1,6 promila alkohola u krvi, saznaje „Blic“.

Prokić, koji je i sam u prošlu nedelju saobraćajnoj nesreći, teško povređen, biće krivično gonjen. Upravo zbog teških povreda koje je zadobio, jer ima prelom tri pršljena, policija ga još nije saslušala.

– Prokić je smešten na Klinici za ortopediju. Ima teške povrede, ali nije u životnoj opasnosti, njegovo stanje je stabilno i svestan je – rekla je juče za „Blic“ Vanja Đorđević, portparolka Kliničkog centra u Kragujevcu.

[adsenseyu5]

 Njemu sledi, nakon saslušanja, krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Zasad, međutim, nije saopšteno kolikom je brzinom Prokić vozio u momentu nesreće. Veštačenje automobila, koji je Prokić vozio tek petnaestak dana, trebalo bi da pokaže i to. Sama jačina udarca na mestu nesreće ukazuje na to da je vozio brzinom mnogo većom od dozvoljene, čak i da se „alfa romeo“ kretao

Neprilagođena brzina

Prema saopštenju policije, nakon uviđaja je utvrđeno da je Prokić vozio „neprilagođenom brzinom“ i da je zato „sleteo sa kolovoza, udario u betonski stub, potom u drvo i u metalnu ogradu pored puta“.
Od siline udara automobil se prevrnuo pa je Milovanović, koji je sedeo na mestu suvozača, ispao iz vozila i tom prilikom zadobio smrtonosne povrede.

brzinom većom od sto kilometara na sat.

Prokić je sa svojim najboljim drugom Milovanovićem slavio svoj rođendan u obližnjoj kafani „Izlet“, a prema nezvaničnim informacijama, Stefan ga je molio da on vozi, jer je video da je Nikola „popio neku više“, što je ovaj odbio.

Prema svedočenju ljudi koji su pokušavali da spasu Milovanovića, Hitnoj pomoći, koja je udaljena nekoliko stotina metara od mesta nesreće, trebalo je 25 minuta da dođe.

Direktor Doma zdravlja u Topoli dr Goran Đorđević, međutim, negirao je te optužbe navodeći da je ekipa Hitne pomoći u roku od pet minuta stigla, kao i da je učinila sve da Milovanoviću pomogne, ali da su povrede bile takve da ga ni najbolji svetski lekari ne bi spasli.

[adsenseyu1]

(Blic)