JEZIVA ISPOVEST IZ LEBANA: Uz pivo PREPRIČAVALI KAKO SU SILOVALI DEVOJČICU (INFO)

samoubistvo

Foto: Tanjug

“Bilo je jezivo. Njih šestorica su opušteno, uz pivo ispred lokalne prodavnice prepričavali ko je šta radio devojčici. Bez trunke srama što je reč o detetu.”

Tako za “Blic” opisuje svoje jezivo otkriće mladić, meštanin sela Ždeglovu, o šestorici meštana protiv kojih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su nekoliko meseci seksualno zlostavljalijedanaestogodišnju devojčicu, zaostalu u mentalnom razvoju.

[adsenseyu4]

– Čuo sam ih dok su pričali ispred prodavnice. Bio sam u šoku. Pričali su o njoj kao da ne govore o devojčici, i to bolesnoj. Nisam mogao te noći oka da sklopim. Razmišljao sam da mi se možda učinilo. Kada sam, međutim, narednog dana video dvojicu od njih kako vode dete prema topolama preko reke, nisam više mogao da izdržim. Zvao sam druga. On me je nagovorio da odmah zovemo policiju – priča mladić, koji je želeo da ostane anoniman.

Policija je odmah po anonimnoj prijavi privela osumnjičene, a trojici je određen pritvor od 48 sati. Osumnjičeni za to gnusno delo su iz devojčicinog sela, ali i iz susednih sela Konjino, Lugare i Radevce. Starosti su od 45 do 69 godina, ljudi koji imaju i svoju žensku decu i unuke, a među osumnjičenima su i sin i otac.

Za razliku od mladića koji je odlučio da reaguje na užas koji se dešava, ostali meštani sa kojima je “Blic” razgovarao mahom su mesecima unazad bili upućeni šta se dešavalo.

Neki su čak i bez trunke griže savesti stravične događaje pokušali da opravdaju tvrdnjama da je devojčicina porodica siromašna, dok su pojedini otišli toliko daleko da su nam kratko objasnili da “se pričalo da je devojčicu brat podvodio”.

Istine radi, devojčica ima dva brata starosti od 12 i 13 godina, koji su takođe ometeni u razvoju, kao i njihova majka.

A u kući nesrećne J. Đ., bolje reći kućerku, zatekli smo sliku od koje ostaje gorak ukus, od nereda, razbacanih stvari i prljavštine.

Majka je bolesna i nesposobna da shvati tragediju svog ženskog deteta.

– Došli su i odveli je, ne znam zašto, ja ništa nisam čula. Čekam da mi vrate dete – kaže, ali posle dužeg razgovora ipak priznaje da joj se ćerka požalila nedavno.

– Pre neki dan se požalila da je Rade vodio u malinjak i da je tamo dirao – kaže ona.

[adsenseyu1]

Na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji odgovara: “Nisam smela, Rade ima sina pa će da me bije”, ispričala je i nasmejala se ona.

Potom priznaje da je znala i za druge slučajeve. Nabraja mesta gde su se nad njenom ćerkom iživljavali – utrine, potoci i napuštene staje i kuće. Muškarce nabraja po nadimcima, s nekima se, kaže, i sama družila.

Posle svega devojčica oduzeta roditeljima

Devojčica J. Đ. je oduzeta roditeljima i smeštena u hraniteljsku porodicu. Porodice uhapšenih Radeta Đ. (66), Koste A. (70) i Zorana S. (47) odlučno negiraju da se zlostavljanje uopšte događalo. Meštani opet tvrde i da se majka devojčice u martu porodila i ostavila dete koje je dobila upravo s jednim od uhapšenih.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Milica Ivanović,Blic.rs)

[adsenseyu2]