JEZIV NAPAD U MAČVI: Devojčicu (10) iz Glogovca umalo preklala njena dva psa ljubimca (INFO)

pas

Foto ilustracija: Pixabay /Dnevne.rs

BOGATIĆ – Destogodišnju Tamaru K. iz Glogovca zamalo nisu preklala dva staforda, ljubimci Astor i Lea, u momentu kada ih je, po povratku iz škole, pustila iz boksova da bi se sa njima poigrala.

– Svakog dana, čim dođe iz škole odlazila je pravo do boksova, pustila bi ih u dvorište i igrala se sa njima. Ovaj put, kao da su poludeli, skočili su na dete, oborili na zemlju i grizli po telu. Svekrva Danka je pritrčala, kantom udarala pse i odvukla im pažnju od Tamare, koja je ostala da leži na travi izgrebana i izujedana svuda po telu, licu i vratu. Kada smo na Tamarinom vratu primetili duboku ranu na vratu prestravili smo se i pomislili da će do Doma zdravlja u Bogatiću iskrvariti – priča majka Milka.

Najduža rana na vratu, gde su psi duboko zarili zube bila je tri centimetra i zamalo je mogla da bude kobna jer se nalazi samo milimetar od aorte.

[adsenseyu5]

Porodica ne može da objasni zašto su psi sa kojima je Tamara dosta vremena provodila pokazali krvoločnost. Osim što se najčešće igrala u dvorištu sa svojim ljubimcima, ona je i brinula o njima, hranila ih i čistila boksove.
Hrabra Tamara je sve vreme bila preplašena, ali svesna, osim što se na trenutak u putu do hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću onesvestila. Sada je dobro i van životne je opasnosti.

Baka Danka koja je branila unuku od razjarenih životinja zadobila je više dubokih rana po rukama i nogama.
Psi su smešteni u prihvatilište Veterinarske stanice u Bogatiću, gde su pod nadzorom veterinara.
Očekuju se rezultati analize krvi pasa koji su u prethodnom periodu uredno bili vakcinisani, kao i krvi i briseva iz rana povređene devojčice i njene bake.

[adsenseyu1]

(Mačvapress/D.Grujić)