JEZA U VALJEVSKOJ BOLNICI: Lekari čoveka živog ispekli!

pacijent
Dok je bio pod anestezijom tokom operacije vena, Milisav Mitrović (64) zadobio strašne opekotine po leđima i zadnjici

VALJEVO – Kada je Milisav Mitrović (64) iz Valjeva otišao na operaciju vena u bolnicu u Valjevu, nije ni slutio da će se probuditi bez pola kože na leđima!

Nesrećnom čoveku je, dok je bio pod anestezijom, nešto izgorelo leđa, krsta i predeo oko zadnjice.
– Probudio sam se u užasnim bolovima i sve me je peklo. Imao sam plikove koji su pucali i iz kojih je curila limfna tečnost. Da sam znao šta će mi se desiti, ne bih nikada došao da se operišem. Bolelo je, boli i dalje, ali ja muški izdržavam.

[adsenseyu5]

Njegov sin Jovan Mitrović isti;e da su pretrpeli agoniju:

Niko da ga pogleda

– Otac je otišao u bolnicu 13. avgusta da operiše vene i da ugradi bajpas u preponu. Sutradan je operisan i što se tiče vena sve je prošlo u najboljem redu. Međutim, probudio se iz anestezije sa nesnosnim bolovima po leđima, pekla su ga i svrbela, ali lekari su to ignorisali. Tek kad je moj brat došao da ga vidi, okrenuo ga je i ostao u šoku! Sve mu je bilo naduto, crveno, u plikovima, prepuno opekotina koje pucaju i krvare.

Tri dana su jurili su lekare, ali niko nije hteo da dođe.
– Užas šta se u ovoj bolnici dešava. Lekari jedino brinu da su im svi pacijenti na broju, a to šta kome treba i kako se ko oseća, njih ne zanima. Mom ocu tri dana niko nije pregledao rane, a tek kada sam našao vezu, došao je dr Vladan Stajić, koji ga je i operisao. Kad je video opekotine, i sam se zgrozio – kaže Mitrović.

Doktori negiraju krivicu

Iako je tražio da priča sa lekarima koji su bili u operacionoj sali kada se nezgoda dogodila, svi su izbegavali razgovor.
– Kako nekog pitam za oca, tako ta osoba beži. Kao da žele da se sve zataška – priča Jovan i žali se da niko nije hteo da im da uput za Beograd.

Međutim, u valjevskoj bolnici tvrde da nije reč o opekotinama, već da je kod Milislava Mitrovića došlo do retke alergijske reakcije na još neidentifikovan lek.
– Pacijent je imao takozvano osećanje pečenja kože, kao da je opečen. Međutim, ovakve pojave su karakteristične za jednu vrstu neželjene reakcije na lek koja se zove toksična epidermalna nekroliza ili Lejlov sindrom. Pacijent je zabrinut, ali da bismo potvrdili dijagnozu, po prestanku delovanja leka moramo ga pratiti jer je moguće da se promene pojavljuju i u narednih pet dana – rečeno je za Kurir u valjevskoj bolnici i dodaju da su svi aparati bili ispravni.

[adsenseyu1]

Ministarstvo zdravlja
ŠALJEMO INSPEKCIJU

U Ministarstvu zdravlja odmah su odreagovali povodom ovog slučaja.
– Poslaćemo inspekciju koja će obaviti unutrašnju kontrolu, nakon čega ćemo ustanoviti šta se tačno desilo – kažu u ministarstvu.

Mitrović tvrdi
LEKAR REKAO DA GA JE OPEKLO UZEMLJENJE?!

Kada je Jovan konačno uspeo da dođe do lekara koji je operisao njegovog oca, doktora Vladana Stajića, i pita ga kako su nastale opekotine, šokirao ga je odgovor.
– Doktor mi je rekao: „Njega je izgorelo uzemljenje struje.“ Ne znam šta to znači, a ni on nije umeo da mi objasni – ističe Mitrović.

(Izvor: Kurir)