JEDNA BRIGA MANJE od 1. aprila za građane Srbije

autobus

Foto: Telegraf, pixabay.com

Od 1. aprila ove godine građani Srbije moći će da koriste novi servis e-Uprave, ePodsetnik, koji će ih obaveštavati o isticanju ličnih dokumenata, putem sms poruka ili mejla, najavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Ona je novinarima rekla da će za tu uslugu biti potrebno da se prijave preko portala e-uprava.

Kako je na brifingu za medije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave rekao direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović, ta usluga treba da omogući da se na zahtev korisnika aktivira automatska SMS poruka ili email notifikacija, kojom će državna uprava obaveštavati građane da im odredjeni dokument ističe u roku od najviše 30 dana.

Ta usluga će važiti za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole i registraciju vozila.

 

[adsenseyu4]

– Ovim država radi za građane, da im omogućava da na vreme i efikasno sprovode svoje obaveze i umesto kažnjavanja, država deluje proaktivno – rekao je Stojanović.

Ministarka Brnabić je rekla da cilj da umesto kažnjavanja građana, država proaktivno deluje.

Brnabić je najavila da je u planu da se građanima omogući i da preko portala e-uprave plaćaju platnim karticama.

– Do kraja juna plan je da se ukine overavanje zdravstvenih knjižica – rekla je ona i dodala da će građani moći i da plaćaju porez na imovinu preko portala e-uprave.

(Dnevne.rs/Blic.rs/izvor:Tanjug, Beta)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]