JEDAN PAPIR JE OBAVEZAN ZA DECU KOJA KREĆU U VRTIĆE

deca

Foto: pixabay

Vesić je rekao da Grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su beogradski vrtići spremni da od 11. maja nastave sa radom.

– Na posao se neće vratiti 225 zaposlenih od kojih 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja i tako pomogli našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa epidemijom – naveo je Vesić i zahvalio im na pomoći.

Oni će, kako je naveo, prvo biti testirani na virus Covid-19, a potom će provesti dve nedelje na zasluženom odmoru da bi tek tada, ukoliko rezultati budu dobri vratili na posao.

– Na posao ne vraćaju ni zaposleni koji su imali kontakt sa nekom zaraženom osobom, i oni će takođe biti testirani – precizirao je zamenik gradonačelnika.

PRAVILA SU JASNA: Pogledajte DETALJNO UPUTSTVO za vožnju gradskim prevozom

Vesić je rekao da Grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.

– Urađena je anketa i oko 30 odsto roditelja se izjasnilo da će decu poslati u vrtiće. U naše vrtiće ide 78 hiljada dece što znači da očekujemo oko 25 hiljada dece prvi dan – kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da deca koja dolaze moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava.

 

(Dnevne.rs/Srbija danas)