JECAJI ODJEKIVALI HODNICIMA TIRŠOVE: Porodica krstila bebu koju je OTAC MONSTRUM TRESNUO O POD

bolnica

Foto: privatna arhiva

Uz suze i jecaje porodice koji su odjekivali u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, juče je sveštenik krstio malu Milicu koju je otac monstrum prekjuče bacio na pod, kada je beba teško povređena.

Krštenje je trajalo dok su rođaci bebe kleli njenog oca Milomira Stankovića (22) i ponavljali: “Ubićemo skota”. Dete staro 17 dana je jako loše, a lekari, nezvanično, kažu da su šanse da preživi male. Upravo zato je porodica odlučila da krsti bebu.

– Kažu da će umreti, bar da je krstimo, pa da ode na onaj svet među anđele – kaže uplakana bebina tetka Saveta.

[adsenseyu4]

Majka Slavica Vasić (22), skrhana od bola, sklupčala se na stepeništu ispred intenzivne nege i moli se za ozdravljenje deteta.

– Kažu da će da umre moje dete. Trebalo je da je krstimo na proleće, u veselju i zdravlju, a ne ovako – kaže neutešno majka Slavica.

Za bebinog kuma Slavica je ranije izabrala Dejana Milenkovića.

– Strašno. Pre tragedije smo se dogovorili da budem kum detetu, ali na ovako nešto niko nije ni pomišljao – rekao je juče Milenković.

I dok je Slavica bdela nad teško povređenom devojčicom, njen otac Živan, koji je došao iz Beča, otkrio je da je Milomir i pre nego što je ćerkicu bacio o pod maltretirao njegovu ćerku, ali i njegovu suprugu Zoricu.

– Njih dvoje su živeli kod nas u Pambukovici. Kada je Slavica bila trudna, moja žena je primetila da ispod oka ima masnicu. Ćerka nije želela da kaže šta se desilo, ali smo bili ubeđeni da ju je Milomir udario. Slavica je želela da sačuva porodicu. Milomir je maltretirao i moju ženu, pa sam ga zvao i naredio da napusti kuću, a Slavica je otišla sa njim – priča Živan.

Međutim, malo pre porođaja Slavica je zvala oca i žalila se da nemaju nikakve uslove za život u Beogradu, pa je Živan dozvolio zetu i ćerki da se vrate u Pambukovicu, kod Uba.

– Da sam znao šta će da se desi, ja bih mu presudio – rekao je Živan, koji, međutim, nije mogao da odgovori zašto nisu nadležnima prijavili porodično nasilje.

Bebu je u utorak uveče otac umalo ubio, tresnuvši je o pod u kući Vasića. Bacanju bebe o pod prethodila je svađa Milomira i tašte Zorice Vasić. Milomirovi roditelji Kala i Dragana došli su na babine kod Zorice i Živana Vasića, roditelja njegove nevenčane supruge. Dragani je smetalo što “smederevac” dimi, i ponavljala je da beba ne može da živi tu, što je isprovociralo Zoricu, pa su se njih dve posvađale. Milomir je rekao da ne može više da živi sa suprugom i hteo je da uzme Milicu. Zorica i Slavica pokušale su da ga zaustave, ali je on pobesneo i udario je tašti šamar. Otac je uspeo da izvede Milomira iz kuće, ali se ovaj ubrzo vratio i uz naručja Zoričine tetke uzeo bebu i tresnuo je o pod. Slavica se onesvestila. Baba Zorica je uzela bebu koja je jedva davala znake života. Od udara o pod bebi je otekla glava, jedno oko joj je ispalo.

[adsenseyu1]

I dok su majka i babe i dede vozili teško povređenu bebu kod lekara, otac zlotvor je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Milomir Stanković je u 30-dnevnom pritvoru, a na saslušanju je tvrdio da mu je dete ispalo iz ruku.

dete

Foto: printscreen/fejsbuk

Dr Radojičić: Teške povrede glave

– Dete je zadobilo teške povrede glave i centralnog nervnog sistema. Opšte stanje deteta je i dalje teško, dete je i dalje je životno ugroženo. U jedinici neonatalne intenzivne nege sprovode se sve neophodne terapijske i potporne mere – rekao je za “Blic” prof. dr Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj.

Kazna za oca krvnika

Milomir Stanković je zasad osumnjičen za nasilje u porodici. Ukoliko dođe do najgoreg ishoda, otac monstrum koji je bebu bacio na pod mogao bi da bude osumnjičen za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. – Nasilje u porodici je pod nadležnošču osnovnih tužilaštava. Ali ako žrtva nasilnika premine, za to je kazna od tri do 15 godina, pa slučaj prelazi u nadležnost višeg tužilaštva – kaže sagovornik “Blica” blizak pravosuđu.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Ana Đokić , Ana Ž. Adžić,Blic.rs)

[adsenseyu2]