“Ja sam Đura i ovde živim osam godina, ovo je moja kuća, moj dom, izvinjavam se svima”: VLASNIK PEKARE U BORČI SE IZVINIO (FOTO)

albanac

FOTO: TWITTE / SCREENSHOT

Ovo su reči koje je sugrađanima uputio Mon Gjuraj, vlasnik pekare “Roma”, nakon jučerašnjeg protesta u Borči na kome su okupljeni skandirali uvredljive i ksenofobične parole.

“Izvinjavam se u moje ime i moje pekare “Roma”. Nema ništa od moje slike tu i nisam ja taj lik. Svi me znaju ko sam i šta sam.

Želim mir, ovo je moja kuća, moj dom, ja nemam drugu kuću. Kako sam živeo do sad, tako želim i dalje da živim.

Ima svoju porodicu ovde, školujem ovde decu, tu je moja kuća, ovo je moja država”, rekao je vlasnik pekare na video-snimku koji je jedna korisnica društvene mreže Tviter okačila na svoj profil

pekara

FOTO: TWITTER / SCREENSHOT

Ona je u opisu videa napisala da je Đura želeo da napravi snimak, jer je hteo da se obrati ljudima.

– Srećan svima sutrašnji veliki praznik Uskrs. Svim mojim komšijama, prijateljima što imaju loše mišljenje danas što su mislili da sam ja na celu Srbiju, izvinjavam se na moje ime još jednom, to ništa ni bilo namerno, nemojte da se brinete, nisam ja vaš neprijatelj nego vaš pravi kućni prijatelji i domaćin – rekao je Đura.

Takođe, pekara “Roma” je od gradske opštine Palilula dobila zahvalnicu za pomoć u organizaciji manifestacije “Ulica otvorenog srca – Borča” 2013. godine.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana na Fejsbuku objavljena je fotografija na kojoj je muškarac koji pokazuje simbol Velike Albanije.

Ta fotografija nastala je pre dve godine u centru Beograda, ali ju je neko pronašao i ponovo objavio nakon čega je protest i organizovan.

znak

Pekar zbog kog je došlo do protesta – Foto: Privatna arhiva

Okupljeni su juče ispred pekare skandirali parole o Kosovu i puštali muziku, dok su vlasnici pekare bili u kući iznad.

RADIŠA 10 GODINA ŽIVI SA 2 ŽENE! Trudna Ana došla im u kuću, Stojanka prihvatila sve!

Protest je u jednom trenutku izgledao kao huliganski skup, na kome je pevano “ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji”, o paljenju džamija, a ekstremisti su na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlepili plakate.

Nakon nekoliko sati oni su se polako razišli.Takođe, juče je na protestu bilo i nekoliko pripadnika Žandarmerije.

(Dnevne.rs /Izvor:  Lj.S., Blic)