IZVORI BLISKI SNS: Vanredni izbori 31. marta ili 14. aprila, a evo čije ime je u igri za novog premijera!

predsednik

Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

BEOGRAD – Vanredni parlamentarni izbori mogli bi da budu održani već poslednje nedelje marta, a drugi datum koji se pominje je 14. april.

List navodi da se u vladajućoj koaliciji iznova priča o izborima i da je zasad u opticaju nekoliko mogućih datuma i varijanti za izlazak na birališta.

Navodi se da, ukoliko se glasa 31. marta, to znači da izbori moraju da budu raspisani već u februaru i u tom slučaju to bi bili prevremeni parlamentarni izbori, a da bi i za 14. april izbori morali da budu raspisani najmanje 45 dana ranije.
List piše da navode o skorašnjim izborima prati i tvrdnja da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije definitivno prelomio da li se izlazi uskoro na birališta. Napominje se da se otuda ostavlja prostor i za nešto kasniji datum, a to je da izbori budu raspisani 31. marta, a da na glasanje građani idu u prvoj polovini maja.

Ovaj dnevnik navodi da, kada je reč o promenama u sastavu vlade, za koju je sasvim sigurno da će glavna stranka i nadalje biti Srpska napredna stranka (SNS), kao najizglednija promena se pominje mesto premijera.

ALBANCI NASELJAVALI KOSOVO, A SRBI PLANSKI PROTERANI: Bili povlašćeni od Turaka zbog iste vere

Prema informacijama lista, ukoliko sadašnja premijerka Ana Brnabić bude ipak na drugoj poziciji u vlasti, prema sadašnjem stanju stvari, najviše šansi da je nasledi na funkciji imao bi Siniša Mali, nekadašnji gradonačelnik Beograda, koji je sada ministar finansija.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Blic.rs, Tanjug)