IVICA DAČIĆ: Šta ako dođe do napada na sever Kosova? Narod u Srbiji mora biti spreman..

Dačić

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić danas je izjavo i da Srbija nikada neće priznati Kosovo već hoće kompromisno rešenje. O je istakao da bi bio veliki uspeh ukoliko bi se došlo do kompromisa jer je Kosovo “nadomak ostvarivanja svoje nezavisnosti”.

Dačić je rekao da Srbija opstaje zahvaljujući tradicionalnim prijateljima, da je za međunarodnu zajednicu pitanje Kosova rešeno i da ne žele o tome da razgovaraju.

– Čak i da neko kaže nema članstva u EU, Srbija ne može da prihvati jednostrani akt Kosova. Pitam se da li se svi slažu sa onim sto sam rekao. Ako se slažu sa tim da idemo tim putem, a ne sutra da kažu Vučić (Aleksandar) i Dačić vode politiku suprostavljanja EU – rekao je Dačić za TV Pink.

POSLE MOSKVE PREDSEDNIK SRBIJE ZAOŠTRIO RETORIKU: Izjava Aleksandra Vučića iznenadila Zapad!

Šta ako dođe do napada na sever Kosova?

Dačić je dodao da narod u Srbiji mora dobro da se informiše i pripremi za ono što će doći.

– Šta će se desiti ako dođe do napada na sever Kosova, da li smo svi mi spremni da reagujemo i učestvujemo? NATO je rekao da ako neko uđe na Kosovo smatraće to napadom na NATO – napomenuo je šef srpske diplomatije.

Foto: Tanjug/AP

Dodao je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji ukazana velika čast u Moskvi 9. maja i podseća da na to zapadne zemlje ne gledaju sa oduševljenjem.

Dačić kaže da podržava stav Srpske pravoslavne crkve da nema nezavisnosti i nema podele Kosova, ali se pita da li je to moguće i da li je realno.

– Neka neko kaže kako ćemo se izboriti da nema nezavisnosti – trpljenjem, ratom ili odbijanjem da u narednih 10 godina uđemo u EU? Situacija je veoma kompleksna i svako treba da se zamisli – naglasio je on.

Upitan da li je realno da se do kraja godine potpise pravno obavezujući sporazum sa Pristinom on je odgovorio da je to tesko ostvarivo jer su pozicije i dalje veoma udaljene.

– Zapad forsira Prištinu da se ostane na postojećim pozicijama. Kada na zapadu pomeneš razgraničenje oni neće da slušaju o tome. Moramo da budemo svesni posledica svih naših odluka – ukazao je Dačić.

Kako kaže, Srbiji je jedina sansa američka administracija, odnosno da im se objasni da nema stabilnosti u regionu ako se ne pronađe rešenje za Kosovo kojim će zadovoljiti i srpski i albanski interesi.

PENZIJE SE VRAĆAJU NA STARO?! MMF sugerisala predstavnicima vlade da ukinu privremene krizne mere za penzionere

“PLENKOVIĆ JE PRVI POČEO” Dačić: Nećemo dozvoliti da Hrvatska negira zločine

– Nećemo nikada dozvoliti da Hrvatska negira zločine iz Drugog svetskog rata i relativizuje zločine – izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da su se Srbija i Hrvatska pre više godina dogovorile da krenu u dijalog o otvorenim pitanjima i da se ta pitanja rešavaju, da su ona proslosti i da se ide dalje.

poseta

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodaje da je “antisrpstvo postalo osnov politike u Zagrebu” i da su “varnice” stigle prvo od premijera Hrvatske Andrea Plenkovića.

Dačić je naveo da je samo rekao istinu da su Nemci u Zagrebu na početku Drugog svetskog rata dočekani cvećem, a da ih u Beogradu ih niko nije dočekao, kao i da je u Beogradu dva dana nakon potpisivanja srušeno pristupanje Trojnom paktu, a da je Hrvatska ostala u Trojnom paktu do kraja rata.

PENZIJE SE VRAĆAJU NA STARO?! MMF sugerisala predstavnicima vlade da ukinu privremene krizne mere za penzionere

– Ne napadam Hrvate, ja sam protiv ustaša. Isto tako ne dozvoljavam u Srbiji…, ja sam skinuo sliku Nedića iz Nemanjine ulice zato što smatram da je on kolaboracionista jer ga je Hitler postavio – kazao je šef srpske diplomatije.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor: Tanjug)

1 Comment on "IVICA DAČIĆ: Šta ako dođe do napada na sever Kosova? Narod u Srbiji mora biti spreman.."

  1. Kakva bre evropska unija? Ni za 10 ni 20 ni za 100 godina necemo tamo!!!
    Sta palite narod bez veze.
    A i da nas hoce, sta mi tamo ima da trazimo ?
    Ti su nas zlikovci vekovima klali, zene i devojke silovali, decu ubijali i nas kao narod unistavali na svaki moguc i ne moguc nacin. I sad kao odjednom nas vole.
    Ajde ne zamajavajte ovaj izmucen i izgubljen narod koji je zbog komunistickog terora i njihovih potomaka izgubio i dalje gubu sve sto je u tom narodu dorbo. Pametni, posteni i obrazovani beze, jadnici ostaju u gledaju rijaliti gde ste vi glavni a starlete i mentoli sporedni glumci.

Comments are closed.