ISPOVEST: Zbog neuzvraćene ljubavi preti mi odlazak u zatvor, sveti mi se žena koju sam ostavio!

kuca

Kuća Aleksandra Karapandžina u Melencima / Foto A. Mišić

Aleksandar Karapandžin (30) iz Melenaca optužen za utaju poreza i ugrožavanje Nataše Boškov (37): Sve što sam iz kuće prodao bilo je po dogovoru sa njenim ocem. Kada sam je ostavio, počela je da preti i šalje mi lascivne poruke

NI slutio nisam koliko daleko može da ode ženska ljubomora, pa da mi zbog neuzvraćene ljubavi, crveni obraz i preti odlazak u zatvor – kaže za “Novosti” Aleksandar Karapandžin (30) iz Melenaca, protiv kojeg je u utorak Osnovno javno tužilaštvo iz Zrenjanina podiglo optužni predlog zbog utaje poreza i ugrožavanja bezbednosti, a po prijavi njegove bivše nevenčane supruge Nataše Boškov (37).

– Optužbe izrečene na moj račun su čista kleveta – tvrdi Aleksandar. – Istina je da sam sa Natašom živeo devet meseci nevenčano, u kući njenih roditelja u Melencima. Ona nije bila zaposlena, a u to vreme, njen otac, koji je penzioner i živi sa suprugom i sinom u Nemačkoj, saznao je da je teško bolestan. Zbog svega toga, sa Natašinim ocem sam napravio usmeni dogovor oko toga da umesto njega, obrađujem njihovu zemlju. Dogovorili smo se i da se jedan deo mašinerije koji se više ne koristi proda i da deo tog novca uložim u poljoprivredne radove, plaćam račune za kuću, a deo da šaljem Milutinu u Nemačku.

[adsenseyu1]

Ostatak novca trošili smo zajedno Nataša i ja za život. Nema tu nikakve prevare, ni utaje poreza. Sve sam pošteno zaradio i tvrdim da nikom ništa nisam dužan.

Tako je Aleksandar, pre nego što je dospeo rod kukuruza, odnosno suncokreta, za sve poljoprivredne radove morao da plati kombajn, radnike, seme…

– Obrađivao sam Miletovu zemlju i za to morao da izdvojim određena sredstva. Nešto sam plaćao odmah, a nešto isplaćivao tek po pristiglom rodu kukuruza i suncokreta. Od tih para platio sam i neki raniji dug porodice Boškov – kaže Karapandžin.

Osim toga, kako navodi naš sagovornik, on je po dogovoru sa Natašinim ocem sa kojim se svakodnevno komunicirao preko “Skajpa”, prodao i dva stara traktora, prikolicu i plug.

– Od tog novca plaćao sam račune za komunalije, struju, internet, održavao imanje, okrečio i sredio iznutra i spolja kuću porodice Boškov u kojoj sam živeo… Ostatak para davao sam Miletu. Ali, dobar deo novca potrošen je na neke Natašine prohteve, poput avio-karata i čestih odlazaka u Nemačku kod roditelja, otvaranje solarijuma u kući, kupovinu brendirane odeće i obuće, nadogradnju kose, za kozmetiku i ko će ga znati šta još. Nisam joj zamerao, žensko je, treba da se ulepšava…

Međutim, kad se ljubav ugasila, početkom novembra prošle godine i Aleksandar odselio iz kuće Natašinih roditelja i vratio svojoj, koja se nalazi samo ulicu dalje u Maksima Gorkog 20, nastao je problem. Kulminirao je, kako tvrdi Karapandžin, onog trenutka kad je on počeo da se viđa sa svojom pređašnjom ženom Valentinom, sa kojom ima i ćerkicu:

– Tada su nastali pravi problemi sa Natašom. Zvala me je telefonom svakog dana, slala lascivne poruke i fotografije. Nije prezala ni da mi preti “prijateljima iz Beograda”, kao ni da dolazi u moju kuću i dvorište. Konkretno, jednom prilikom je došla sat posle ponoći, vikala i pretila, lupala na prozore. Probudila mi je dete, što me je naročito iznerviralo. Izašao sam iz kuće i zapretio joj da ću zvati policiju ako ne napusti moje dvorište. Nijednog trenutka je nisam udario, vukao za kosu, niti primenio silu, kako je to kasnije ona pokušala da prikaže u selu i nadležnim organima.

[adsenseyu1]

U životu nisam udario nijednu ženu, niti sam bilo kad krivično odgovarao. Uopšte nisam nasilan. I, još nešto… da sam zaista uzeo pare od Nataše i njenog oca, ne bih vozio “jugo” star ko zna koliko godina i ne bih dizao kredit sa suprugom, kako bih okrečio i sredio svoju staru kuću.

Vrlo brzo posle ovog incidenta, kako kaže Aleksandar, Nataša je otišla u melenačku policiju da ga prijavi za ugrožavanje, a onda je usledila i prijava tužiocu da je, navodno, otuđio imovinu njenog oca i sve pare stavio u džep.

– Policija me nije hapsila zbog navodnih optužbi. U selu se zna da je Nataša i ranije, dok je živela sa mojim rođakom, i njega optuživala da ju je tukao, maltretirao, pljačkao. Zbog svega sam išao na saslušanje u sud, dao izjavu. Ispričao sam im sve ovo što i vama. Nemam šta da krijem. Sve što sam uradio, bilo je iz najbolje namere i u dogovoru sa Natašinim ocem, sa kojim sam inače, i dalje u dobrim odnosima i koji, kad je u Melencima, dođe kod mene, popriča, našali se. Mile je fini i razuman čovek. On sam kaže da, posle svega što se desilo, meni ništa ne zamera. Šta da mu radim, razumem ga. Otac je i kome će više da veruje, bivšem zetu ili rođenom detetu? – pita se Aleksandar.

Na kraju, Aleksandar naglašava da on, još uvek, nije dobio nikakav zvanični dokument iz zrenjaninskog tužilaštva o tome da je protiv njega podnet optužni predlog. Čeka da vidi šta sve u njemu stoji, nakon čega će, kako veli, ovog puta morati i sam da preduzme neke zakonske mere, angažuje advokata, predloži svedoke, kako bi dokazao da je on “žrtva ostavljene i ljubomorne žene”, a ne prevarant kakvim ga je Nataša predstavila u selu, ali i pred nadležnim organima.

TUŽILAŠTVO: PRODAO I UGAONU GARNITURU

TUŽILAŠTVO Karapandžinu na teret stavlja da je tokom prošle godine, u periodu od septembra do novembra, prisvojio tuđu pokretnu imovinu, koja mu je bila poverena na čuvanje. Reč je, kako se tvrdi u optužnom predlogu, o imovini Milutina Boškova (70) iz Melenaca, koji živi u Štutgartu, inače Natašinom ocu. Tužilaštvo navodi da je bivši Natašin nevenčani muž, navodno, prodao sav rod kukuruza i suncokreta sa njive Boškova, a sve u vrednosti od 5.000 evra. Osim ovoga, on je navodno prodao i dva traktora, prikolicu, plug, metalnu kapiju, grablje, čija je vrednost procenjena na dodatnih 16.500 evra. Na kraju je, navodno, izneo iz kuće porodice Boškov, koja se nalazi u Ulici Srpskih vladara 40 u Melencima i – ugaonu garnituru.

MEŠTANI SE ZABAVLjAJU

MELENČANE, kojih u selu ima preko 6.000, sve ovo dobro zabavlja.

– Ko će ga znati šta je istina – kaže M. V. iz Melenaca. – Natašina porodica nekada je slovila za imućnu. Mile je radio više od 30 godina u Nemačkoj. Sada čujem da je nedavno prodao deset jutara zemlje i to ispod svake cene. Očigledno da čoveku treba novac. Star je, bolestan, ne može više da obrađuje zemlju. O Nataši baš i ne znamo puno, jer je živela dugo u Novom Sadu. Tek kad se upoznala sa Aleksandrom, vratila se u Melence…

O Aleksandru pak meštani vele da je vredan, radan i sposoban. Ali i – vetropirast:

– Mlad je još, muško… Sve hoće, sve može. Nije problematičan i nije bio po zatvorima. Majka i brat su mu u Francuskoj, otac mu je odavno umro. Živeo je sa bakom u kući, oženio se i dobio ćerkicu. Posle se razveo i upoznao se sa Natašom u kafiću… I eto, šta bi na kraju… – kaže M. V.

NATAŠA NA MORU

KAPIJA porodične kuće Boškov je i u sredu bila zaključana, a roletne na prozorima spuštene. Komšiluk kaže da je to uobičajena stvar za ovu porodicu, koja retko komunicira sa seljanima i uvek je “pod ključem”.

Kuća Nataše Boškov

– Mile je bio tu, ali se vratio u Nemačku. A Nataša je prekjuče otišla sa drugaricom na more, u Buljarice – kažu komšije.

Natašin stric Steva Boškov nije želeo da komentariše sukob između Aleksandra i Nataše:

– Aleksandar mi je komšija i znam ga kao dobrog dečka. Mislio sam da će mi biti zet. S druge strane, Mile mi je brat, a Nataša njegovo dete. Svako od njih ima svoju priču i ne želim da se bilo kome zameram. Neka oni to reše između sebe, a ako ne mogu, rešiće sud.

(J. D. Ljutić /Novosti)