Ispovest Vuka Draškovića koja će ZAPALIĆE Srbiju: SRBI MORAJU PRIZNATI DA SU U SREBRENICI POČINILI GENOCID (INFO)

politicar

– Bošnjacima je Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac, Jadovno ili jama Ržani do. Iz sopstvenog iskustva znamo koliko boli kada bilo ko negira te velike zločine nacističkog ustaškog režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj – kaže lider SPO-a

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković smatra da svako negiranje genocida u Srebrenici ratne 1995, njegovo relativizovanje ili pokušaji opravdavanja zločinima prethodno počinjenih nad Srbima, Srbiju i srpski narod guraju u civilizacijski i moralni sunovrat.

EVO ŠTA SE ZAISTA KRIJE U REZOLUCIJI O SREBRENICI: Srbi će biti SILOVATELJI DEČAKA, Srbija u lancima, a umreće REPUBLIKA SRPSKA!

U intervjuu sarajevskom nedeljniku “Dani” Drašković naglašava da je tokom zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, koji je Sud u Hagu okvalifikovao kao genocid, počinjen i strašan zločin nad Srbijom i srpskim narodom – zločin nad, kako kaže, našom istorijom i našom savešću.

[adsenseyu1]

– Bošnjacima je Srebrenica isto što i Srbima Jasenovac, Jadovno ili jama Ržani do. Iz sopstvenog iskustva znamo koliko boli kada bilo ko negira te velike zločine nacističkog ustaškog režima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Baš zato se srebrenički genocid nikada ne sme osporavati, zato ga i ne osporava veliki deo Srba – kaže Drašković.

Foto: Marko Todorović

Upitan ko to govori o genocidu u Srebrenici kada, prema istraživanjima javnog mnjenja čak 85 odsto gradjana Srbije protivi odlasku bilo kog srpskog zvaničnika u Potočare, Drašković kaže:

– Tim anketama ne verujem, čak i ako su istinite. I to zato što znam da iza njih stoje službe koje su ih i pravile i naručivale-propagandno-obaveštajna mašinerija Slobodana Miloševića koja do danas nije promenjena ni za jotu.

[adsenseyu1]

Uostalom, setite se šta su sve prethodnih godina ti monstrumi govorili i pisali o meni, za šta su me optuživali, za šta me optužuju, šta mi podmeću – naveo je predsednik SPO-a.

Foto: Marko Todorović

Drašković misli da je osnovni problem to što se ne zna “puna istina”.

– Pitate ko danas u Srbiji govori o genocidu. Siguran sam da je to ćutanje, pre svega, proizvod neznanja. Jer, ako bi se otvorili tajni dosijei službi bezbednosti koje su bile organizatori svih zločina, uključujući i srebrenički, ako bi se građanima pokazala ta strašna knjiga smrti, ako bi im se prikazali filmski materijali, njihov bi se stav drastično promenio… Hoću da kažem da je osnovni problem to što se ne zna puna istina – naveo je, između ostalog, Drašković.

(Tanjug)

6 Comments on "Ispovest Vuka Draškovića koja će ZAPALIĆE Srbiju: SRBI MORAJU PRIZNATI DA SU U SREBRENICI POČINILI GENOCID (INFO)"

 1. Постоји више извора о стварним аргхументима, а права истина се не зна. После 20 година баратати са оценама о геноциду уз доношење резолуције код које су први проблем биле огромне цифре па су смањене па касније повећаване есхумацијама на различитим локацијама које су много удаљене од Сребренице. Требало би изцршити комплетну ДНК анализу да се зна о каквим телима се ради, да ли су са тог терена или донети из околине што није исто. Поистовећивати са Јасеновцем то је већ сулудо. Добро би било издајници земље која је крвалила и највише изгубила становништва и територије нађу неко мирно уточиштње у тим земљама за чије интересе раде. Страшно је да писац Ножа, или плагијатор, постане толики пацифиста попут Црножених. Како се не бори да се казне они који су бомбардовали једну суверену земљу и за њих донесе резолуција ?

 2. rodoljub zaharijevic | 25. June 2015. at 13:37 |

  on i dalje smrce…

 3. Promatrač | 25. June 2015. at 14:39 |

  Fair ! Priznajte genocid , ali to isto zatražite od Turske , Austro-Ugarske , Njemačke i Hrvatske da učine !!! Pravda će biti zadovoljena .

 4. Pa moderno je ovo razmisljanje , a njega vreme odnese…drzi se za slamku ali oni trulu, losu i lažnu.
  Zelim da znam istinu ali ne onu anglo-saksonsku vec pravu , ukoliko je moguce. Sto je uhapsen Orić bas sada. Pricaju ljudi da je bas on jedan od glavnih vinovnika onoga sto nazivaju genocidom i sto pripisuju srpskoj strani…prica narod.

 5. Nije on jadan kriv što je bolestan u glavu!…….

 6. VUK SAMOTNJAK | 25. June 2015. at 23:22 |

  VUK DRASKOVIC! STA RECI O OVOM STERILNOM METUZALEMU. ON JE JEDAN OD PLJACKASA SRBIJE, KOJI JE DOK JE PLJACKA TRAJALA DIZAO SRBE I DRBIJU U NEBESA, A SADA KAD VISE NEMA STA DA UKRADE OD OVOG NAPACENOG NARODA, “VEZE KONJA GDE MU AGA KAZE”. NJEGE I NJGOVU LIFTOVANU BABU TREBA OPTUZITI ZA GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM!

Comments are closed.