ISPOVEST SRBINA ZARAŽENOG KORONOM! Ne znam ko me zarazio

bolnica

Foto: tanjug

Mladić ne zna kako je dobio kovid-19.

Odmah sam rekao da se salon zatvori, da radnice budu u izolaciji i da se testiraju na koronu. Ne znam ko je mogao da me zarazi, rekao je mladić smešten u KC Vojvodine.

Sada je najvažnije da budem dobro, a hvala Bogu, lekari kažu da nisam ugrožen. Takođe, važno je da neko ko je bio u kontaktu sa mnom ne bude zaražen, rekao je ekskluzivno za Kurir frizer koji je zaražen koronavirusom i koji živi u okolini Novog Sada, a u tom gradu ima salon.

Ne zna gde se zarazio

Inače, 24 zaraženih je u Srbiji, a juče je registrovano pet novih slučajeva, od kojih je četvoro u kućnoj izolaciji.

Mladić ne zna kako je dobio kovid-19.

– Gde sam i kako pokupio koronavirus – ne znam. Poslednji put u inostranstvu sam bio u Beču, ali još 26. januara, ali nema šanse da se to tada desilo. U to vreme tamo nije ni bilo virusa, mislim da sam se ovde negde razboleo – rekao je u telefonskom razgovoru za Kurir ovaj mladić iz postelje sa Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

KORONA NIJE OPASNA: Ima simptome, ali nije nimalo uzgrožen

On je da je u bolnici od utorka, kada se posumnjalo da ima koronavirus.

– Naravno, odmah sam rekao da se salon zatvori, da radnice budu u izolaciji i da se testiraju na koronu. Ne znam ko je mogao da me zarazi, ali to sada nije ni bitno. Važno je da budem dobro i da ne bude još neko zaražen. Inače, imam sve simptome na koje je građanstvo upozoravano svih ovih dana, ali hvala bogu, kako kažu lekari, nisam ugrožen – ispričao nam je oboleli Novosađanin.

Klinički centar Vojvodine saopštio je juče da se na Klinici za infektivne bolesti leče četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa, a jedan je u teškom opštem stanju.

U saopštenju se navodi da je prvi pacijent, koji primljen u subotu, 7. marta, u stabilnom stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja, dok je drugi pacijent, koji je transportovan iz Opšte bolnice Kikinda u toku noći 10. na 11. mart, i dalje u teškom opštem stanju, hemodinamski stabilan i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji uz intenzivan 24-časovni monitoring.

– Ostala dva pacijenta kod kojih je 11. marta dijagnostikovan koronavirus su dobrog opšteg stanja i pod stalnim su lekarskim nadzorom – navodi se u saopštenju KC Vojvodine i dodaje da će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za koronu.

       

(Dnevne.rs/Kurir)