ISPITIVAO VEZE TERORISTA I OVK: Kosovski tužioc podneo ostavku zbog pretnji

zastava

Foto: Tanjug/AP

Tužilac u kosovskom Specijalnom tužilaštvu Elez Blakaj podneo je ostavku pre dva dana, preneli su danas kosovski mediji.

Vest je potvrdio glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, koji je rekao da ne znaju razlog za njegovu ostavku.

Citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima, kosovski dnevnik „Koha ditore“ izveštava da je Blakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom rada.

“KOSOVO JE OTIŠLO” Saopštenje LDP koje će razbesneti mnoge u Srbiji

„Blakaj se neprestano žalio da je primao pretnje tokom svog rada. On se, takođe, žalio na nedostatak institucionalne podrške“, rekao je neimenovani izvor, preneo je Unmik u svom pres-klipingu.

„Koha ditore“ je naveo da je Blakaj istraživao i podneo optužnice u nekoliko slučajeva koji se odnose na terorizam i da je nedavno istraživao zloupotrebe sa listama ratnih veterana.

Portal „Insajderi“ je objavio da je tokom istrage o imamu prećeno Blakajovoj deci, koja su bila pod zaštitom policije, ali navodi i da on tada nije tražio ličnu zaštitu, prenosi N1.

ZAHAROVA: Priština je crna rupa Evrope, na Kosovu su potrošili MILIJARDE I DOBILI NIŠTA!

„Tužilac Blakaj je bio na odmoru kada je obavestio glavnog specijalnog tužioca da je on napustio tu poziciju, bez ikakvog objašnjenja takve odluke“, rekao je Lumezi.

Inače, Blakaj je radio na slučaju manipulacije sa listama veterana takozvane OVK, kao i na nekoliko slučajeva Albanaca koji su se borili protiv srpske vojske i policije tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine, za koje se sumnjalo da imaju terorističke veze.

(Dnevne.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)