ISA MUSTAFA krivi Srbe: Vi ste izazvali NEPOTREBNU SITUACIJU sa vozom, zahvaljujem Americi na podršci

premijer

Foto: Printskrin: YouTube/Gazeta Express

On je saopštio da je održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova na kojem je odlučeno da institucije zemlje u skladu sa situacijom preduzmu sve ustavne i zakonske mere

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je sve u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

[adsenseyu4]

Kosovski premijer na vanrednoj konferenciji za novinare posebno je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama članicama EU, kako je rekao, na podršci institucijama Kosova u rešavanju problema zbog najavljenog dolaska voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu.

Mustafa je rekao da su se sve institucije Kosova angažovale da se to pitanje reši.

– Preduzeli smo sve mere da informišemo međunarodne faktore o situaciji, angažovali državne institucije i preduzeli sve mere koje su u skladu sa zakonom. Imali smo sastanke sa nadležnim institucijama i međunarodnim faktorima – rekao je Mustafa.

On je saopštio da je održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova na kojem je odlučeno da institucije zemlje u skladu sa situacijom preduzmu sve ustavne i zakonske mere.

Na vozu je na više jezika ispisano Kosovo je Srbija, a unutrašnjost je dekorisana freskama iz srpskih mansitra na Kosovu koje su pod zaštitom Uneska.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]