INCIDENT U VIŠNJIČKOJ BANJI: Saobraćajna policija držala ženu vezanih ruku na zemlji, građani negodovali (INFO)

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Snimak koji je navodno nastao pre dve večeri u Višnjičkoj ulici u Beogradu, na kojem se vide policajci saobraćajne patrole, koji drže na zemlji ženu vezanih ruku dok jedan od njih odgurava muškarca koji ih snima mobilnim telefonom, pokrenuo je lavinu nezadovoljstva korisnika društvenih mreža zbog navodne brutalnosti službenika.

Iz MUP-a za “Blic” navode da su preduzete sve mere da se istraže detalji ovog slučaja i utvrde eventualni propusti policajaca.

Iako je na fejsbuku objavljeno da se incident dogodio u jednom selu u Vojvodini, iz MUP-a nam je rečeno da je slučaj zabeležen u Višnjičkoj Banji.

[adsenseyu4]

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama jasno se vidi nekoliko policajaca koji drže ženu oborenu na zemlji i privode je dok posmatrači negoduju zbog načina njihovog postupanja. Nakon toga jedan od policajaca grubo odgurava jednog od prisutnih građana dok drugi policajac na kraju snimka sprečava prolaznika koji je zabeležio ceo incident mobilnim telefonom, da nastavi sa snimanjem.

Dok je po društvenim mrežama kružila priča da je problem nastao zbog toga što na automobilu privedene žene nije bilo zimskih guma, iz policije tvrde da je ona odbila da se podvrgne alko-testu.

– Događaju koji se vidi na snimku prethodila je kontrola u kojoj je jedna od učesnica u saobraćaju odbila da se podvrgne alkotestiranju, nakon čega su pripadnici policije primenili zakonska ovlašćenja kako bi je priveli u stanicu. Sektor unutrašnje kontrole je već započeo istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi postupanje policije prilikom kontrole učesnika u saobraćaju u Višnjičkoj banji u Beogradu – navodi se u odgovoru MUP-a za “Blic”.

Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta službenika, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere, ali neće se tolerisati ni ometanje službenika u obavljanju dužnosti, dodaju iz policije.

Krivična prijava protiv žene

U MUP-u kažu da je o incidentu obavešten i nadležni tužilac i da je protiv žene na snimku podnesena krivična prijava.

– O svemu je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv pomenute podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje – kažu u MUP-u.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Č. Lazić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]