INCIDENT NA SRPSKOM NEBU: Bespilotna letelica izviđala kretanje Vojske Srbije, naši avioni poleteli da je OBORE?!

avion

Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev

U vreme kada je Marko Đurić, diriektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uhapšen na Kosovu (26.marta) i kada je državni vrh razmatrao čak i opciju slanja borbenih aviona na KiM, na teritoriji Srbije primećena je bespilotna letelica koja je u našu zemlju ušla iz Rumunije. Cilj njenog izviđanja bilo je kretanje Vojske Srbije.

Prema rečima izvora iz bezbednosnih struktura, bespilotna letelica, iza koje najverovatnije stoji NATO, u danu kada je uhapšen Đurić u severnoj Kosovskoj Mitrovici i četiri dana nakon toga primećena je u više navrata na teritoiriji centralne Srbije.

Letela je veoma nisko i prema proceni naših službi, cilj njenog izviđanja bilo je kretanje Vojske Srbije. Nadletanje srpskog vazdušnog prostora prestalo je tek posle podizanja naše avijacije i jasnog signala da će biti oborena.

– Kada su specijalci ROSU uhapsili Đurića u Mitrovici, kao i nekoliko dana posle, odvijala se prava drama na nebu Srbije. Odmah pošto je Đurić sproveden u Prištinu, državni vrh je razmišljao da se u slučaju kulminiranja nasilja podigne borbena gotovost vojske. Prema planu, pripadnici vojske sa specijalnim jedinicama MUP locirali bi se duž administrativne linije i intervenisali u slučaju da Albanci pokušaju da zauzmu sever KiM – priča izvor i dodaje:

– U isto vreme, iz pravca Rumunije primećen je upad bespilotne letelice. Ona se kretala duž auto-puta na visini manjoj od 800 metara kako bi izbegla radare našeg PVO. Letelica je taj prvi put primećena nedaleko od Beograda.

KOSOVSKI ALBANCI RAZRADILI PLAN DO DETALJA: Promena ETNIČKE STRUKTURE u srpskim naseljima ma KiM do 2030. godine

Naredna četiri dana, ta letelica je primećena još nekoliko puta, da bi 28.marta bila viđena duboko u unutrašnjosti Srbije.

– Interesantno je da su baš tog 28.marta podignuta naša dva borbena aviona.

Njihovo patroliranje je obuhvatalo i prelet preko Bujanovca i Preševa.

Nadletanje bespilotne letelice iznad srpskog vazdušnog prostora prestalo je odmah posle podizanja naše avijacije.

ZVUČI KAO POČETAK VICA, ALI NIJE! Srbin sreo Hrvata u Nemačkoj: “Gospe mi, od vas se ne može pobeć”

Nije isključeno da su upravo naši avioni i poleteli kako bi oborili stranu letelicu – navodi izvor blizak događaju.

U jednom naletu,bespilotna letelica je došla iz pravca BiH.

CRNA GORA NA IVICI VANREDNOG STANJA: Besni rat MAFIJAŠKIH KLANOVA, sve više nevinih žrtava

– Verovatno je pravac kretanja letelice bio iz baze Devesel na jugu Rumunije do aerodorma u Tuzli. Ta baza je inače pod kontrolom NATO – ističe izvor.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Kurir.rs)

1 Comment on "INCIDENT NA SRPSKOM NEBU: Bespilotna letelica izviđala kretanje Vojske Srbije, naši avioni poleteli da je OBORE?!"

  1. Kako se čini PVO Srbije je nemoćna protiv tih špijunskih “bezpilotnih letilica” izuzev da ih “primećuju” i ništa više. Pa ako “ništa više” zašto ne pokušaju da dresiraju vrane “kamikaze” (vrana ima u Srtbiji dosta), po deset vrane na jedan dron i to bi bilo dovoljno. Ali, kakva je Srbija zemlja (i kakvi su Srbi ljudi više izdajica nego rodoljuba) javile se brojne “Nataše Kandić i Sonje Biserko” za vrane i svaka vrana bi imala po jednu “Natašu kandić i Sonju Bisertko” sa dobrom (za srbske prilike) platom iz neke “soroševe fondacije” da krešte zbog (i umesto) vrana!

Comments are closed.