INCIDENT NA FILOZOFSKOM FAKULTETU: Desničari napali studente skandirajući “Hajl Hitler”

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Grupa muškaraca prekinula je juče tribinu na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što je studente udarala kaiševima i rukama po glavi, skandirajući “Zig hajl” i “Hajl Hitler”. Incident se dogodio tokom tribine o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu, a ceo događaj studenti su zabeležili video snimcima, na kojima se vidi kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta.

[adsenseyu4]

– Došla sam da prisustvujem ovoj tribini kao i brojne moje kolege koje poznajem. Nakon početka tribine grupa od sedam-osam muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije “Nacionalni srpski front”, ustala je i fizički napala studente, udarajući kajišem i rukama po glavi pojedine kolege. Sve vreme su uzvikivali parole “Zig hajl”, “Hajl Hitler” i druge. Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujući studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je takođe pretio i nožem studentima – ispričala je za “Blic” jedna studentkinja, očevidac incidenta.

[adsenseyu1]

Ona tvrdi da su ljudi koji su napali studente pripadnici organizacije koja je pre samo nekoliko meseci pokušala da maršira Beogradom, i čiji je vođa Goran Davidović zvani “Firer”. On je već hapšen zbog sličnih događaja, kada je pre desetak godina sa grupom neonacista upao na tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i fizički napao studente.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K.,blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]