IMALA JE SAMO JEDNU ŽELJU: Vučić posetio baku Nadeždu (107), najstariju ženu u Srbiji (FOTO)

baka

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je najstariju Srpkinju, 107-godišnju Nadeždu Pavlović, u njenom domu na Vračaru, nakon što je do njega došao glas da želi da ga upozna. Gospođa Nadežda, učiteljica u penziji, živi sama.

Nikada se, kaže, nije bavila politikom, ali dugo pamti i prati sve što se događa, pa je “zapazila” snagu i energiju koju Aleksandar Vučić ulaže u boljitak naroda i zemlje, koliko se on trudi i bori, što je na njenoj životnoj lestvici vrednosti visoko u vrhu i zato je i poželela da ga lično upozna.

U tom sistemu vrednosti još jedan Aleksandar – kralj Aleksandar Karađorđević – uživao je poštovanje i naklonost tada studentkinje Nadežde, i to su jedine dve ličnosti na čelu zemlje za njenog života koje izdvaja, od vremena kralja Petra do danas.

‘HAOS’ U CRNOJ GORI: Međunarodna zajednica zatražila da se Milo Đukanović povuče?! (FOTO)

Plakala je kada su Aleksandra Karađorđevića ubili u Marselju, a Tita nikad nije volela, a ta osećanja podelila je danas i sa predsednikom Vučićem. Vučić je zamolio da mu ispriča kako je bilo te 1934. godine, kako je saznala za ubistvo kralja Aleksandra i kako je bilo tokom Drugog svetskog rata.

“Mi smo ga iskreno voleli… Kada je poginuo i kada se to desilo, bila sam u Beogradu, znam da smo klečali i plakali. To je bio dugački spalir”, prisetila se gospođa Nadežda.

FOTO: TANJUG/DIMITRIJE GOLL

Ne seća se, kaže, kako je tačno saznala za ubistvo kralja, ali se seća da su svi izašli na glavnu ulicu.

“Imala sam novu lepu haljinu,, ali nije mi bilo žao da da kleknem i isprljam je. To je bio plač od srca”, rekla je ona.

Predsednik je podelio sa njom svoju zainteresovanost za kralja Aleksandra, koji je, primetio je, potpuno odbacen od Srba, nema “svoju” ulicu, spomnenik, a bio je ne samo kralj ujedinitelj, već vrlo obrazovan, vešt i prilično skroman.

“Jeste… A, za Titom nismo ništa žalili”, odgovorila je uz osmeh.

Nadežda se jako obradovala Vučićevoj poseti, pažnji, ali i poklonima koje joj je doneo, a posebno brošu kakav priliči dami njenog kova. Tim pre što joj je, kako je poverila svom gostu, veoma važno kako izgleda.

Poverila mu je i da je “užasno slaba” na slatkiše, da je deca teraju da koristi hodalicu, iako joj “uopšte nije potrebna”…

FOTO: TANJUG/DIMITRIJE GOLL

Predsednik je uzvratio zahvalnošću, lično njoj, kao penzionerki, ali i svim penzionerima, što, kako je rekao, imaju razumevanja za državu, i što su pokazali poštovanje prema državi i zemlji.

Rekao joj je kako je Srbija napredovala, da ima dobre rezultate i da će i dalje napredovati i penzije rasti.

MLADA DOŽIVELA DRAMU NA SVADBI: Mladoženja zamolio goste da okrenu tanjire, a kad je 8 muškaraca ustalo, isplivala je TAJNA KOJA JE SVE ZABEZEKNULA!

Popričao je s njom i o ulozi i značaju gerontodomaćica u životu naših najstarijih. Mnogo mu je značilo, rekao je Nadeždi, što ju je upoznao, i podelio utisak iz susreta sa njom – kako je važan zdrav duh i kod starijih.

Nadežda Pavlović je, inače, radni vek provela kao učiteljica. Ima dvoje dece, petoro unučadi i šestoro praunučadi.

FOTO: TANJUG/DIMITRIJE GOLL

Njena ćerka živi sa porodicom u SAD, a sin u Novom Sadu. Predsednika Vučića Nadežda je sačekala u društvu unuke Ljubice (43), iz Novog Sada, jedine njene unuke koja živi u Srbiji. Rođena je 1. januara 1912. godine. U Beogradu je završila Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju.

(Dnevne.rs/Kuruir.rs/Izvor: Beta)

3 Comments on "IMALA JE SAMO JEDNU ŽELJU: Vučić posetio baku Nadeždu (107), najstariju ženu u Srbiji (FOTO)"

  1. Имамо великог вођу који испуњава све жеље. Једино пензионери остадоше кратких рукава. Али зато баки Нади (107) посетио је и на тенане јој објаснио сва политичка и економска збивања у земљи. Једини проблем што бака Нада слабо чује. На крају, цинично се захвалио пензионерима што су спасили земљу од банкрота, “као гуске Рима”. Народ је рекао: “Чега се паметан стиди, тиме се луд поноси!” “Много паметан човек, али глуп!” и тачка.

  2. Živio Socijhalizam dole monarhija baka pošandrcala ebo je miš goli miš

  3. Имамо виспреног вођу који испуњава све жеље. Једино пензионери остадоше кратких рукава. Али зато баки Нади (107) посетио је и на тенане јој објаснио сва политичка и економска збивања у земљи. Једини проблем што бака Нада слабо чује. На крају, цинично се захвалио пензионерима што су спасили земљу од банкрота, “као гуске Рима”. Народ је рекао: “Чега се паметан стиди, тиме се луд поноси!” “Много паметан човек, али глуп!” и тачка.

Comments are closed.