HOROR NA FRUŠKOJ GORI: Osamnaestogodišnji mladić umro pored prodavnice, telo ležalo 5 sati! (INFO)

ubistvo

Foto: Tanjug

Komplikacije posle smrti Aleksandra Davidovića iz sela Jazak. Lekar tražio obdukciju, a sudija smatrao da nije potrebna

TELO osamnaestogodišnjeg Aleksandra Davidovića ležalo je pet sati na platou ispred prodavnice u centru sela Jazak, jer dežurni lekar Doma zdravlja u Irigu, koji je konstatovao prirodnu smrt, nije hteo da je potpiše bez obdukcije.

Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, ali je sudija smatrao da nema potrebe za daljim analizama, te nije hteo da izda nalog.

[adsenseyu6] —Sudija se pozivao na to da nema tragova nasilja. Tek kada su iz Pogrebnog preduzeća “Mulaj” iz Iriga zagarantovali da će Opština Irig snositi troškove obdukcije, telo nesrećnog mladića sklonjeno je od očiju prolaznika. Odatle je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Kada su meštani sela Jazak u nedelju u ranim jutarnjim satima krenuli u prodavnicu zatekli su beživotno telo mladića, prekriveno belim čaršavom. Kako smo saznali, Aleksandar je preminuo tri sata iza ponoći.

– On je bio sa drugovima u Rumi i kad su se vraćali požalio se u vozilu da mu je loše – priča Branko Grujić, kojem je ovaj događaj prepričao jedan od njegovih drugova koji su te večeri bili sa njim.

– Taksista, koji ih je vozio, stao je u centru sela i svi su izašli napolje, da vide da li će mu biti bolje. Međutim, Aleksandar je počeo da krklja, pa su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, posle pokušaja reanimacije, lekar je konstatovao smrt.

Iako je ustanovljeno da je do smrti došlo prirodnim putem, a ne nasilno, dežurni lekar dr Nebojša Acin zatražio je da se uradi obdukcija, kako bi moglo da se zaključi od čega je umro mladić, koji je tek proslavio punoletstvo.

Međutim, nastao je problem, ko će izdati nalog za obdukciju i snositi te troškove, dok je telo nesrećnog mladića ležalo na zemlji, a oplakivali ga porodica, prijatelji, poznanici.

– Mi smo se odazvali na poziv MUP i odmah otišli tamo. Zatekli smo nimalo prijatnu situaciju, okupljeni su bili svi u šoku – priča pogrebnik Franja Mulaj.

– Kad su nam objasnili u čemu je problem, pozvali smo Institut za sudsku medicinu, jer dugo godina sarađujemo sa njima.

Obećali smo da će odmah u ponedeljak ujutru Opština poslati garantno pismo da će ona snositi troškove obdukcije.

Franjo je naglasio da u toku 60 godina rada, koliko posluje ovo preduzeće, nikada nisu imali ovakvu zamršenu situaciju.

Obdukcija mladića je urađena u ponedeljak u prepodnevnim satima i telo je predato porodici. Aleksandar, koji je ove godine završio srednju školu, biće sahranjen u utorak na sesokom groblju u Jasku.

[adsenseyu1]

BAVIO SE SPORTOM

ALEKSANDAR, koji ima još dva brata i sestru, već par godina bavio se sportom u seskom fudbalskom klubu.

– Ovo je šok i velika tuga za celo selo. On je prolazio kroz lekarske preglede i nije ustanovljeno da boluje od nečega. Bio je vedar, veseo mladić, visok, lep… Pa kako nekome nije bitno da ustanovi zbog čega je jedan mladi život ugašen – pita se Grujić, koji je jedno vreme Aleksandru bio fudbalski trener.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: S. KOSTIĆ /Novosti)